Emeklilere yıllardır aynı miktarda ikramiye ödeniyordu. Seçim öncesi önemli bir adım atıldı ve ikramiye ödemeleri zamlandı. Milyonlarca emeklinin alacağı ikramiye bedeli 4000 TL'yi buldu. İşte AK Parti Grup Başkavekili Mustafa Elitaş'ın açıklamaları...

Emeklilere ödenecek bayram ikramiyesine yeni zam geldiği duyuruldu. Düzenlemenin yasa teklifine eklenmesiyle birlikte en kısa sürede ne kadarlık ödeme yapılacağı da netleşecek. Bu doğrultuda detayları aktarıyoruz. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri kaç TL ikramiye parası alacak?

900 TL İlave Ödeme Yapılacak!

1100 TL olan emekli ikramiyesine 900 TL ilave ödeneceği ve toplamda 2 bin TL'lik Ramazan Bayramı ikramiyesi verileceği öğrenildi. Bununla birlikte Kurban Bayramı'nda da 2 bin TL'lik Kurban Bayramı ikramiyesi hesaplara yatırılacak. Milyonlarca emekli bu ödemeden faydalanabilecek. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yapmış olduğu açıklamada detayları tek tek paylaştı:
"16 maddelik yasa teklifine 2 madde daha ilave ediyoruz. Basın toplantısından sonra Cumhurbaşkanımızla konuştuk. 1100 TL ikramiyeye 900 TL ilave ile 2 bin TL olacak. Bu düzenlemeyi de yasa teklifine ekliyoruz."

Küresel Belirsizlikler Altın Fiyatlarını Yukarı Taşıyor: Uzmanlar Yükseliş Trendinin Devamını Öngörüyor Küresel Belirsizlikler Altın Fiyatlarını Yukarı Taşıyor: Uzmanlar Yükseliş Trendinin Devamını Öngörüyor

Kimler Bayram İkramiyesi Alabiliyor?

Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesini kimlerin aldığına aşağıda yer verildi:

EYT Emeklisi
SGK'dan aylık alan SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri, 
Şehit yakını ve gaziler, 
Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, 
Geçici köy korucuları, 
Şeref aylığı sahipleri, 
Şampiyon sporcular, 
Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, 
Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.