Devletin sağladığı desteklerden birisi de kadınlar ve çocukları ilgilendiriyor. 1300 TL'lik yardımı alabilmek için başvuru yapmanız yeterli olacaktır. Sigorta şartının aranmadığı belirtilmekte. PTT'den ödemenizi alabilirsiniz. Hangi şartları karşılamanız gerektiği yazıda yer alıyor.

Bakanlığın sağladığı desteklerden biri olan sosyal yardım ödemesi, çocuk sahibi olan kadınlara verilmekte. Çocuğunu doğurduktan sonra alacağı maddi destek ile hem çocuğun ihtiyaçlarını karşılama amacı güdülüyor hem de maddi destek sağlanmış olunuyor. Bu nedenle çocuk sahibi olduktan sonraki 30 gün içerisinde ödemenizi PTT üzerinden alabilirsiniz.

Toplam Kaç TL Destek Verilecek?

İlk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocukla birlikte bundan sonra doğacak çocuklar için 600 TL ödeme sağlanıyor. 3 çocuklu bir kadının alacağı ödeme ise 1300 TL diyebiliriz. Hal böyle olunca destekler için nasıl başvuru yapmanız gerektiğinden de söz edelim.

Akbank ve 2 Bankadan Açıklama! Yerel Seçim Öncesi Faizsiz ve Düşük Faizli Nakit Kredi Başladı! Akbank ve 2 Bankadan Açıklama! Yerel Seçim Öncesi Faizsiz ve Düşük Faizli Nakit Kredi Başladı!

e-Devlet'ten Başvurun!

e-Devlet üzerinden başvuru yaparak kadınlara sağlanan çocuk parasından faydalanabilirsiniz. Çocuk sahibi olanların doğum yaptıktan sonraki bir ay içerisinde ödemesini alabildiğini biliyoruz. Bundan sonraki süreçte yalnızca TC kimliğinizi kullanmanız yeterli olacaktır.

sosyaldestek2

Ödemeler PTT'den Alınacak

Kimliğiniz ile PTT'ye gitmeniz durumunda paranızı alabilirsiniz. İlk başvurunuzdan sonraki ilk ayda paranın ödeneceğini de belirtelim. Sosyal yardımlarına kesintisiz devam etmekte olan bakanlık, çocuklara ve kadınlara sunduğu nakdi destekler ile dikkat çekiyor. Öte yandan yeni yıl itibarıyla ödemelere zam gelebilir. Sosyal yardım ödemeleriyle birlikte çocuk yardımlarına da zam gelmesi bekleniyor.