1500 TL'ye çıkarılan kira yardımı ödemesine ilişkin güncel gelişmeler paylaşıldı. Bakanlıktan gelen açıklamayla birlikte, 12 ay boyunca kira desteği sağlanacak. Peki kira yardımı için hangi şartlar aranıyor? Ödemeler şimdiden hesaplara yatmaya başladı.

Emekliye gün belli oldu: Emekli Maaşlarını alanlara 100.000 TL, 3 gün içinde ödenecek Emekliye gün belli oldu: Emekli Maaşlarını alanlara 100.000 TL, 3 gün içinde ödenecek

Kira desteği kapsamında devletin sağladığı imkanlar ve dahası açıklandı. Öyle ki başvuru yapılması halinde 12 ay boyunca kira yardımı alabileceksiniz. Bu yardımı değerlendirmek isteyenlere nasıl başvuru yapılacağı hakkında bilgi ileteceğiz. Öte yandan oturduğunuz şehre göre kira miktarlarının değiştiğini belirtelim.

Kira Yardımı Nasıl Alınır?

Kira yardımı almak isteyenler için iki yöntem bulunuyor. Başvuruları ister Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden isterseniz de e-Devlet aracılığıyla yapabilirsiniz. Bu sayede kira yardımı alıp alamayacağınızı öğrenmeniz mümkündür.

Kira Desteği Kimlere Veriliyor!

Kira desteğinin kimlere verildiği konusunda kentsel dönüşüm kapsamına giren vatandaşların evleri için verildiğini aktaralım. Eğer sizler de bu şartı karşılıyorsanız başvuru yapmanız halinde detaylara erişebilirsiniz. İnternet üzerinden başvurmak oldukça kolay. e-Devlet'in sağladığı fırsatları kullanarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Kaç TL Kira Ödemesi Yapılıyor?

Kira desteğinin ortalama 1500 TL olduğu bilinmekte. En son gelen yardım zammıyla birlikte ödemeler 1150 TL'den 1500 TL'ye çıkmıştı. Bakan Kurum, açıklamasında önemli müjdeyi vermişti. Kira ödemelerinin 12 ay boyunca sürdüğünü de hatırlatalım. Destek almak isteyen vatandaşlar için önemli bir yardımdan söz ediyoruz.