Milyonlarca çalışanın en önemli beklentisi bir an önce emekli olmaktır. Bu anlamda SGK'dan son dakika açıklaması geldi. Detaylar haberimizde.

SGK az önce açıkladı! Hemen bakın! 99 öncesi sigorta girişi olanlar için erken emeklilik geldi! Emeklilik yasası 99 yılında 2002’de ve 2008’de değişikliklere uğradığından dolayı kişiler bir şekilde sigorta başlangıçlarını daha erken tarihlere çekerek çok daha erken emekli olmak için çalışmaktadır. Ayrıca erkekler askerlik sürelerini kadınlar ise doğum dönemlerini borçlanarak prim günlerini artırmaya çalışmaktadır.
 

Kredi Alacaklar Dikkat! Bankalar Faizleri Değiştirdi! Kredi Alacaklar Dikkat! Bankalar Faizleri Değiştirdi!

Prim Borçlanması Nasıl Yapılır

Çalışanlara tanınmış haklardan bir tanesi olan prim borçlanması çalışanların zorunlu olarak çalışamadıkları dönemleri hesaplatıp borçlanması esasına dayanmaktadır. O günler için belirli bir ödeme çıkarılır.

Çalışan bu bedeli ödedikten sonra borçlandığı prim sayısı günlerinin üzerine eklenir. Bunu yapmanın birçok yararı bulunmaktadır.

İlk olarak çalışan bu sayede emekliliğini daha erkene çekebilir. Ama bu durum 99 öncesi sigorta girişi olanlar için geçerlidir. Kıdem tazminatını daha yüksek almak içinde bu yöntem denenebilmektedir.

Özellikle 18 ay ya da 15 ay askerlik yapan erkekler oldukça fazla prim günü elde edebilirler. Kadınlar ise yaptıkları 3 doğumu borçlanarak prim gün sayılarını yükseltebilirler. Böylece emeklilik için biraz daha yaklaşmış olurlar.

ilan365.net özel haber