2000 ile 2008 arası sigorta girişli olanlara haber geldi. EYT’nin ardından 2000 sonrasına emeklilik için sıra geldi.

Garanti Bankası 100.000 TL'ye kadar BANKA KARTI olanlara DESTEK verecek: Hemen Başvuru yapan ALACAK! Garanti Bankası 100.000 TL'ye kadar BANKA KARTI olanlara DESTEK verecek: Hemen Başvuru yapan ALACAK!

Emeklilikte Yaşa Takılanlara dair düzenlemenin Meclis’ten geçmesiyle birlikte milyonlarca vatandaş büyük bir sevinç yaşadı. Bu kapsamda yaklaşık 5 milyon vatandaşa emeklilik hakları verildi. Şimdiyse yaşı geçen ancak primini tamamlayamamış kişiler için formül geliyor. Emeklilik sisteminde Yeni Meclis ile birlikte adımlar atılmaya başlıyor.  

Milyonlarca vatandaş EYT’den faydalanmak için başvurularını yaparken yeni yapılacak çalışma ile de yaşı ilerleyen birçok çalışan için fırsat sağlanacak. Bunun yanı sıra emeklilikle ilgili Bağ-Kur’lular için de indirim sağlanması gündemde. Peki, yeni emeklilik şartları neler olacak? Prim gününü tamamlayamayanlar nasıl emekli olabilir? İşte tüm detaylar haberimizde... 

asgari ücret ne kadar temmuz 2023-1

MECLİS’TE GÖRÜŞÜLECEK 

Yeni Meclis’te vatandaşlar için emeklilik anlamında da büyük adımlar atılacak. Emeklilik reformunda kadınların, Bağ-Kur’luların, memurların ve 100 bin taşeronun dikkate alınacağı ek gösterge de değişiklik meydana gelecek. Memur, asgari ücretli ve emeklinin haklarında iyileştirmeler sağlanırken ayrıca vatandaşlara yeni sağlanacak destek projeleri de oluşturulacak. 

KADRO GELİYOR 

Meclis gündemindeki konulardan birisi de 100 bin taşeron için kadro sağlanması olacak. KİT’lerde yer alan taşeronlar için problemler çözülürken çok beklenen düzenleme sonunda uygulamaya alınacak.  

MECLİS ASGARİ ÜCRETLİYLE DE İLGİLENİYOR 

Ülkemizde temel anlamdaki ihtiyaçlarını, geçimini sağlamaya yönelik çalışan ve taban maaş olan “Asgari ücret” ile hayatını idame ettiren vatandaşlara da gündemde yer var. Meclis, prim iyileştirmeleri, prim günü indirimi, 2000 sonrasına düzenlemeleri getirecek olmasının yanı sıra Temmuz ayında asgari ücretliye de güzel bir zam gerçekleştirecek. 

emeklilik şartları 2023

Enflasyon Temmuz 2023 ara zamları için dikkate alınacak bir faktörken refah payı eklemesi ile yalnızca asgari ücretli değil, emekli ve memur da rahatlatılacak. Ayrıca ekonomik anlamdaki düzenlemeler ile alım gücündeki olumsuz gidişata son verilecek.