2020 yılı içerisinde ilk etapta 672 bekçi alımı yapılacağı açıklandı. Peki, 2020 bekçi alımlarında hangi şartlar aranmaktadır? Bekçi alımlarında başvuru tarihi ne zaman? Kimler bekçi alımları ilanlarına başvuruda bulunabilir?  Polis Akademisi Başkanlığı

İş Bankası'ndan Ramazan Bayramı Öncesi Müjde: Faizsiz Kredi Fırsatı Son 3 Gün! İş Bankası'ndan Ramazan Bayramı Öncesi Müjde: Faizsiz Kredi Fırsatı Son 3 Gün!

2020 yılı içerisinde ilk etapta 672 bekçi alımı yapılacağı açıklandı. Peki, 2020 bekçi alımlarında hangi şartlar aranmaktadır? Bekçi alımlarında başvuru tarihi ne zaman? Kimler bekçi alımları ilanlarına başvuruda bulunabilir? 



Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 2020 yılında bekçi alımlarının yapılacağı duyurusu vatandaşları heyecanlandırdı. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi'nin ortaklaşa yürüteceği alımlar kapsamında ilk etapta 672 kişi toplamda ise 2 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. 500 kişinin çarşı ve mahalle bekçisi statüsünde 172 kişininse kırsal kesimde bekçilik yapmak için istihdam edileceği belirtildi. Polis Akademisi tarafından 2020 bekçi alım başvuru şartları da açıklandı.



Adayların T.C. vatandaşı olması zorunlu tutuluyor. En az lise düzeyinde eğitim seviyesinde bulunulması istenilen adayların askerlik görevlerini de tamamlaması gerekiyor. Bekçi alımlarında fiziksel özellikler içinde yeterlilik aranıyor. Başvuru yapacak kişilerin en az 1.67 cm olması ve beden kitle indeksinin 18/27 seviyesinde bulunması talep ediliyor. Farklı illerde bekçi alımları yapılacağı için her adayın yaşadığı kentteki ilanlara başvuru yapması isteniyor. Bu yüzden de başvuru yapan kişinin en az bir yıldır aynı kentte yaşadığını nüfus ikametgahı ile ispat etmesi bekleniyor. Bekçi alımlarında yaş şartıda aranıyor. Adayların 18 yaşını doldurması istenirken; 31 yaşını geçmemeleri gerekiyor. 31 yaşından büyük adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak.



Adli sicil kaydı bulunmayan adaylara öncelik tanınacak. Lakin, altı aydan az bir süre hapis cezası alan kişilerin başvuruları da kabul edilecek. Ayrıca, kamu mahrumiyeti cezası olan adaylar başvuru yapamayacak. Adayların silah taşımasına engel bir sağlık sorunun olmaması gerekiyor. Son olarak adayların evli olmaları halinde eşlerinin adli sicil kayıtları da incelemeye alınıyor. Genel ahlaka uygun olmayan faaliyetler yüzünden ceza alan kişilerin eşleri bekçi alımlarına başvuru yapamıyor. Adayların başvuruları güvenlik soruşturmasından geçirildikten sonra işleme alınıyor. Bekçi alım ilanları henüz yayınlanmadı, fakat Mart ayı içerisinde yapılması bekleniyor.