İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Polis Özel Harekatına (PÖH) yeni alımların yapılacağı açıklandı. 27.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Polis Özel Harekatına (PÖH) yeni alımların yapılacağı açıklandı. 27. Dönem POMEM alımlarında da istihdamın artırılması bekleniyor. Peki, 2020 POMEM ve PÖH alımları ne zaman yapılacak? POMEM ve PÖH başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar...



Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri tarafından yapılan POMEM ve PÖH sınavlarına yoğun ilgi sürüyor. 26. dönem POMEM sınavlarına 20 bin kişi katılırken; 200 bine yakın başvuru alındı. Mülakat sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte eğitim dönemi başlayacak. 27. dönem POMEM alımları içinde başvuruların Mart ayı içerisinde alınması bekleniyor.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından POMEM ve PÖH de istihdam edilen polis sayısının artırılacağının açıklanması vatandaşlarda heyecana neden oldu. Yazılı ve mülakat olmak üzere iki aşamada değerlendirme yapılıyor. 2020 POMEM başvuru şartları da netlik kazandı.Polis Akademisi'nin resmi internet sitesi www.pa.edu.tr üzerinden başvurular alınıyor.  Başvuruda bulunmak isteyen adayların öncelikli olarak T.C. vatandaşı olması isteniyor.



POMEM ve PÖH başvurularında KPSS şartı aranıyor. Adayların en az önlisans veya lisans mezunu olması talep ediliyor. Dolayısıyla KPSS lisans puanı P3 türünden en az 60 puan almaları gerekiyor. Önlisans mezunlarınınsa KPSS P9 türünden en az 65 taban puanı almış olmaları bekleniyor. KPSS puanı olmayan adayların başvuruları işleme alınmıyor. Şehit ve vazife malulu kişilerin çocuklarınaysa farklı şartlar uygulanıyor.

15 milyon 555 bin emekliye 100 bin TL ödeme verileceği açıklandı! Nakit ihtiyacı olan emekliler alabilecekler! 15 milyon 555 bin emekliye 100 bin TL ödeme verileceği açıklandı! Nakit ihtiyacı olan emekliler alabilecekler!


KPSS'den en az 48 puan almaları yeterli kabul ediliyor. Adayların 18 yaşını tamamlaması ve 30 yaşından büyük olmamaları isteniyor.  Silah taşıma ruhsatı almalarının önünde engel teşkil edecek bir durumlarının olmaması gerekiyor. Sağlık yönetmeliği kapsamında belirtilen şartları sağlamaları isteniyor. Başvuru yapacak adayın ve evliyse eşinin adli sicil kayıtlarının temiz olması, hak mahrumiyeti cezalarının bulunmaması talep ediliyor. Güvenlik ve arşiv soruşturması temiz çıkan adayların başvuruları işleme alınıyor. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar mülakata davet ediliyor. Sözlü ve fiziksel yeterlilik sınavları uygulanıyor. Fiziksel yeterlilik sınavında 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alan adaylar mülakata alınıyor.