Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020-2021 yılı eğitim öğretim dönemi için burs ve kredi başvurularının başladığını açıkladı. KYK burs ve yurt başvurularına ilişkin güncel gelişmeler birçok öğrenci tarafından yakından takip ediliyor.

Garanti BBVA ve 2 Bankadan Açıklandı! TC Kimlik İle Başvuru Yapanlara 50.000 TL Ödeme Veriliyor! Garanti BBVA ve 2 Bankadan Açıklandı! TC Kimlik İle Başvuru Yapanlara 50.000 TL Ödeme Veriliyor!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020-2021 yılı eğitim öğretim dönemi için burs ve kredi başvurularının başladığını açıkladı. KYK burs ve yurt başvurularına ilişkin güncel gelişmeler birçok öğrenci tarafından yakından takip ediliyor. 2020 KYK Burs ve kredi başvuruları açıklandı mı? KYK Burs ve kredi başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? KYK Burs ve başvurularıyla ilgili tüm dertaylar haberimizde sizlerle...

Her yıl, yurt başvurusunda bulunarak devlet yurtlarında kalmaya hak elde eden öğrenciler üniversite dönemlerinde barınma ihtiyaçlarını gideriyor, burs ya da kredi almaya hak elde eden öğrencilere de KYK bursu ve KYK kredisi sağlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020-2021 yılı eğitim öğretim dönemi için kredi ve burs başvurularının başladığını belirtti.

Başvuru sürecini kaçırmamak ve başvuruda bulunmak isteyenler KYK Burs başvurularının ne zaman başlayacağı, ne zaman sonuçlanacağı sorusuna yanıt aramaya başladı. Öğrencilerin burs veya kredi alma hakları başvurudan sonra yapılan değerlendirmeyle netlik kazanıyor. Dolayısıyla gözler başvuru tarihine ilişkin bilginin verileceği açıklamalara yöneltildi.

KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Bazı öğrenciler burs alma hakkı elde etme hususunda öncelikli görülüyor. Öncelikli kabul gören öğrenciler arasında da şehit çocukları, annesi ve babası vefat etmiş öğrenciler, gazi çocukları, sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzeri engeli bulunduğu tespit edilen öğrenciler, lise ve dengi öğrenimi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı bulunan Yetiştirme Yurtlarında barınıp geçirmiş olan öğrenciler, amatör milli sporcu olan öğrenciler ve lise ve dengi öğrenim hayatını Darüşşafaka Lisesi'nde geçirmiş olan öğrenciler yer alıyor.

Bursların 2020 tarihinde ne kadar olduğu sorusu da merak edilen konular içerisinde yerini aldı. Burs veya kredi 550 TL olarak ödenirken, öğrenim kredisinin tutarı Ocak ayı itibariyle yüksek lisans için 1100 TL, doktora için de 1650 TL olarak ödenecek.

KYK Başvurular Nereden Yapılır?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafınca gerçekleşen ve her yıl Ağustos ayında başlayan başvurular koronavirüs salgını sebebiyle bu yıl ertelendi. Başvuru tarihlerinin belirlenmesi konusunda YÖK'ün açıklayacak olduğu takvimin önemli bir yeri olduğu ifade edilmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yaptığı açıklama doğrultusunda; yurtlara ilişkin başvurulara dair bütün bilgilere ve detaylara Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi adresleri üzerinden erişilebilecek.

KYK yurt ve KYK burs başvuruları konusuna ilişkin henüz yetkili isimlerden resmi bir açıklama gelmemiş olsa dahi önceki sistem üzerinden başvuruların nasıl yapılacağına dair beklentiler söz konusu. Başvuru işlemleri e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu nedenle e-Devlet şifresi bulunmayan öğrencilerin bir e-Devlet şifresi edinmeleri ya da T.C. Kimlik kartı, mobil imza, e-imza, internet bankacılığı gibi yöntemleri kullanarak sisteme giriş sağlamaları gerekiyor.

Başvuru esnasında öğrencilerin eğitim, ekonomik ve sosyal durumlarına ilişkin bilgileri isteniyor. Bununla birlikte bilgiler, kamu kurumlarından gelen veriler ile kıyaslanıp gerçekliği teyit ediliyor. Burs ve kredi başvuruları için işlem gerçekleştirildiği esnada farklı başvuru sayfalarında işlem yapılmıyor. Her iki başvuru da birlikte alınıyor.