Babalar Günü için geri sayım başladı. Peki 2021 Babalar Günü haziran ayının kaçıncı pazarı oluyor? 2021 Babalar Günü ne zaman hangi gün hangi tarihte?

2021 babalar günü için geri sayım başladı. Herkes hayatının en özel parçası olan babalarına bu güzel günde en değerli ve özel hediyeyi verebilmek için araştırmalar yapıyor. Farklı hediye seçenekleri Bugün en çok arananlar arasına girerken aynı zamanda Babalar Günü'nün tam tarihi de merak ediliyor. Peki 2021 Babalar Günü ne zaman? 2021 Babalar Günü haziran ayının kaçıncı pazarı?

2021 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN HANGİ GÜN?

QNB Finansbank hesabı olanlar için 100 bin TL ödeme başlatıyor! Başvuru şartları Nedir? QNB Finansbank hesabı olanlar için 100 bin TL ödeme başlatıyor! Başvuru şartları Nedir?

2021 yılında babalar günü 20 Haziran Pazar günü kutlanacak. Babalar Günü ilk olarak 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. Daha sonra resmi olarak bütün ülkelerde kutlanmaya başlanan babalar günü haziran ayının üçüncü pazar günü olarak kabul edildi. Bu yıl 20 Haziran Pazar gününe denk gelen Babalar Günü Her yıl farklı tarihlere denk geliyor.

2021-babalar-gunu-haziran-ayinin-kacinci-pazari

BABALAR GÜNÜ NASIL NEDEN ORTAYA ÇIKTI?

Babalar Günü'nün tarihçesi de vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Amerika'da ortaya çıkan babalar günü için bir Amerikan iç savaşı Gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd ilk adımı attı. Annesi öldükten sonra babası tek başına 6 çocuk büyüten Dodd, Anneler Günü olduğu gibi babaların da bir gün olması gerektiğini düşünerek işlemlere başladı. Dodd Babalar Günü olarak babasının doğum günü olan 5 Haziran tarihini düşünmüştü ancak yapılan çalışmalar, O tarihe yetişmeyince Haziran ayının 3. pazarı kutlamalar yapılmaya başlandı. Babalar günü o günden bu yana Haziran ayında kutlanıyor. 1924 Yılında ise Amerika Birleşik Devletleri başkanı kutlamaları destekledi ancak resmi olarak Babalar Günü ilan edilmedi. 1966 yılında ise o dönemin başkanı her yıl Haziran ayının 3. pazar gününün Babalar Günü olarak kutlayacağını açıklayan bildiri yayınladı.