Her yıl büyük bir coşkuyla beklenen Ramazan ayı geldi çattı. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar, Ramazan ayında vermeleri gereken fitre miktarının ne kadar olacağını araştırmaya başladı.

Sıfır ve 2. El araç alacaklar dikkat! Araçlar zamlanıyor Sıfır ve 2. El araç alacaklar dikkat! Araçlar zamlanıyor
Her yıl büyük bir coşkuyla beklenen Ramazan ayı geldi çattı. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar, Ramazan ayında vermeleri gereken fitre miktarının ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Her sene yaşanan zamlar ve gelirler ön plana alınarak fitre miktarı belirleniyor. 2021 yılı fitre miktarının ne kadar olduğu da Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından sonunda açıklandı. Peki, 2021 fitre ne kadar? Bu sene ne kadar fitre verilecek?



2021 Yılı Fitre Ne Kadar?

Ramazan ayı boyunca ödenecek olan fitre miktarı, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından belli oluyor. Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından belirlenen fitre miktarı ise vatandaşların o yıl ödeyecekleri fitre ödemesi oluyor. Vatandaşlar Ramazan ayında oruç tutamadıkları ve ibadet edemedikleri günler için ihtiyaç sahibi kişilere fitre ödemesi yapıyor. Ayrıca bunun yanında Ramazan ayında ihtiyaç sahibi kişilere maddi yardım etmek isteyenler de belirlenen fitre miktarına göre fitre ödemesi yapıyor. Din İşleri Yüksek Kurulu bugün 2021 yılı fitre miktarı için toplantı gerçekleştirdi. 2021 yılı fitre miktarı toplantısı, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında gerçekleştirildi. Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yapılan Din İşleri Yüksek Kurulu toplantısı sonrasında ise bu senenin fitre ödemesi belli oldu.

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun toplantısı sonrasında yapılan açıklamayla 2021 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre zarfı için fitre miktarı belli oldu. 2021 yılında ihtiyaç sahibi, muhtaç kişilere verilecek olan fitre 28 TL olarak belirlendi. 28 TL olarak belirlenen fitre miktarı aynı zamanda günlük fidye miktarıdır. Fitre vermek isteyen vatandaşlar belirlenen fitre miktarından daha fazla da fitre ödemesi yapabilir. Fitre ödemesini fitre verecek olan vatandaş, bir günlük kendi gıda masrafını hesaplayarak da fitre vermek istediği kişiye verebilir.



Fitre Kimlere Verilir?

2021 yılı fitre miktarı belli oldu. Fitre verecek olan vatandaşlar kimlere fitre verilir kimlere verilmez merak ediyor. Fitre vereceğiniz kişiye, bakmakla yükümlü olmamanız gerekmektedir. Fitre sadakası vereceğiniz kişinin herhangi bir bakım yükümlüğünün size ait olmaması gerekiyor. Fitre, fidye ve zekat vermek isteyenler kendi çocuklarına, annesine, babasına, dedesine veya ninesine veremez. Bunun yanı sıra eşlerde birbirlerine fitre veya zekat veremez. Fitre veya zekat vereceğiniz kişinin gerçekten sizinle maddi anlamda bir bağı ve ortaklığı olmaması gerekiyor.