Bugün kandil mi? 10 Mart ne kandili? Miraç kandili mi? Miraç Kandili ne demek? 3 ayları idrak ettiğimiz Şu günlerde geçtiğimiz haftalarda Regaip Kandili'ni kutlamıştık. Şubat ayı içerisinde kutladığımız Regaip Kandili akabinde Şimdi ise sırada Miraç Kand

Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri
Bugün kandil mi? 10 Mart ne kandili? Miraç kandili mi? Miraç Kandili ne demek? 3 ayları idrak ettiğimiz Şu günlerde geçtiğimiz haftalarda Regaip Kandili'ni kutlamıştık. Şubat ayı içerisinde kutladığımız Regaip Kandili akabinde Şimdi ise sırada Miraç Kandili olduğunu sizlere söyleyelim. İşte 10 Mart 2021 Çarşamba kandil mi ? 10 Mart 2021 Çarşamba ne kandili?  Bugün ne kandili 2021? soruların yanıtları çok meraklı araştırılırken 10 Mart 2021 çarşamba günü Miraç Kandili olarak kutlanacak.  Peki Miraç Kandili'nin anlamı nedir Miraç kandili ne demektir? İşte detaylar

2021 yılı dini günler, 2021 kandil günleri ve tarihleri 3 aylara girdiğimizden beri çok merak ediliyor. Dİyanet'in belirlediği günler ve tarihler haberimizde yer alacak. Bu akşam idrak edilecek olan Miraç Kandili'nden sonra sizler için sıradaki dini günler hangileri sorularınızı da yanıtlayacağız.

Üç ayları Özellikle de önemli geceler yani kandil gecelerinin olması sebebiyle milyonlarca Müslüman ibadet etmek kollarını açmak ve duasını yapmak için beklemekte iken Regaip Kandili kutlanması sonrasında bu akşam Miraç Kandili'ni kutlayacağız. Özellikle 2021 Miraç Kandili ne zaman sorusunu yanısıra Bugün kandil mi ? Bugün ne kandili? gibi sorularda haberimizde yanıtını buldu. Bugün kandil olduğunu bilmeyen ve atılan kandil mesajları ile birlikte Bugün kandil mi? aramasını yapan vatandaş bugünün kandil olup olmadığını soruyor. İşte bugün kandil mi?  Bugün ne kandili ? sorusunun yanıtları sizlerle


Miraç ne demektir Miraç Gecesinin önemi nedir


Dini kaynaklara göre Miraç merdiven anlamına gelmektedir.  Peygamber Efendimizin göklere çıkarıldığı ve hiç kimsenin bilmediği yerlere götürüldüğü gece olan Recep'in 27 gecesi idrak edilmektedir.

Hicretten 18 ay önce Peygamber Efendimiz'in peygamberliğinin 12 yılında Recep ayının 27.i gecesinde gerçekleşen kutsal olay , Kadir gecesinin de Ramazan'ın 2. 7 gecesi olması bakımından aralarında Çok gizli bir işbirliği olduğu bilinmektedir. Yani Miraç Gecesi ikinci bir Kadir Gecesi hükmünde olmakta olup Miraç Kandili'nin Kadir gecesinden sonraki en kutsal gece olduğu Bediüzzaman tarafından açıklanmıştır . Kur'an-ı Kerim'de İsra suresi Miraç Kandili'ni anlatmaktadır. Kur'an-ı Kerim ayetlerinde üstü kapalı olarak Hz Muhammed'in miraç yolculuğu esrarengiz bir şekilde anlatılmaktadır.


Kur'an'da Miraç gecesini anlatan sure ilk başında şu gelmektedir


Isrâ Sûresi 1
"Bir gece, kendisine bazı delillerimizi gösterelim diye kulu Muhammedi, Mescid-i Haramdan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksaya götüren O zatın şanı ne yücedir! Bütün eksikliklerden uzaktır O! Gerçekten, herseyi işiten, her şeyi gören O'dur."

Miraç Gecesi ne oldu! 7 Kat Sema dolaşmak ne demek?


Bir gece Kâbe–i Muazzama’nın Hatîm mevkiinde yatarken, Cebrail gelip mübarek göğüslerini yardı, kalbini zemzem suyu ile yıkadıktan sonra içini iman ve hikmetle doldurup eski hâline koydu. Sonra beyaz bir binek Burak ile (normalde bir aylık mesafedeki) Mescid–i Aksa’ya uçtular. Orada bütün peygamberlerin ruhlarına imam olup namaz kıldırdı. Bu, onların şeriatlerinin asıllarına mutlak varis olduğunu ifade ediyordu. Bir de kendisine su, şarap ve süt takdim edildi. Hazreti Muhammed sütü içti. Bu ümmetinin doğru yola iletildiğini ifade ediyordu. Ardından yüceliklere yükseltici bir mirac (manevî asansör) ile göklere çıkartılıp yedi kat semaları bir bir dolaştırılmıştır.

Miraç gecesi 7 kat sema da ne vardı


1. kat semada: Hz. Adem’le,
2. kat’ta Hz. İsa ve Hz. Yahya,
3. kat’ta Hz. Yusuf,
4. kat’ta Hz. İdris,
5. kat’ta Hz. Harun,
6. kat’ta Hz. Musa
7. kat’ta Hz. İbrahim ile görüştü.

Hazreti Muhammed Miraç Gecesi ile gelen müjdeleri de belirtmiştir.  Ben ki Miraç'tan daha bir güzel şey görmedim diyerek Miraç Kandili'nin önemini anlatmıştır . Miraç Gecesi 7 kat Sema'ya yükselmesi sonrasında dünyaya dönmesi ile ümmetine hediyeler getirmiştir. Bu hediyelerden birincisi beş vakit farz namazı olmakta iken ümmetin Miraç asansörü olarak kullanması gerekliliğinden bahsetmiştir . ikincisi Amenerrasulü olarak bilinen ayetler gelmiştir.  üçüncüsü İsra suresinde bahsedilen 12 İslam prensibi dahil olmuştur.  dördüncüsü Allah'a şirk koşmadan ölen kişilerin günahlarının affedileceği ne müjdelenmiştir . beşincisi ise iyi amel ile niyetlenen kişiye sadece niyetinden ötürü 10 kat sevap yazılacağı kötü amele niyetlenen kişiye de hiçbir Günahın yazılmayacağı günah işlediği zaman bir günah yazılacağı müjdesi gelmiştir.

Miraç Kandili'nde neler yapılmalı


Miraç Kandili'nde bol bol kur'an-ı Kerim okunmalı,  okuyanlar dinlenilmeli iken Peygamber Efendimiz için salatu selamlar getirilmeli, bol bol namaz kılınmalı, kaza namazı nafile namazı ile Ayrıca gece tamamlanmalı . Kimseyle küs kalınmamalı akşam yatsı ve sabah namazları camilerde cemaatle birlikte kılınmalı ve mümkün olduğunca da oruç tutulmalı

2021 yılı dini günlere bir göz atacak olursak


Miraç kandili'nden sonra 27 Mart Cumartesi akşamı Berat Kandili'ni kutlayacağız.  19 Mayıs Salı günü Kadir Gecesi kutlanacak iken 13 Nisan salı gecesi ise Ramazan ayı başlayacak.

8 Mayıs en önemli gece olan Kadir Gecesi Cumartesi gününe denk gelirken, 12 Mayıs Ramazan Bayramı'nın arefesi olup 13-14-15 Mayıs Cumartesi de Ramazan Bayramı olarak kutlanacak.

Kurban Bayramı arefesi 19 Temmuz pazartesi gününe tekabül etmekte iken 20-21-22 Temmuz Kurban Bayramı olarak kutlanacak