2021 KPSS sınavı sabah saatlerinde yapıldı. KPSS sınavına damga vuran soru ise Ayşe Begüm Onbaşı sorusu oldu. Peki Ayşe Begüm Onbaşı kimdir?

1 Ağustos Pazar günü yapılan 2021 KPSS genel yetenek ve alan bilgisi sınavından çıkan adaylar soruları sosyal medya hesaplarından paylaşmaya başladı. Sorulardan biri de Cimnastik dünya şampiyonu Ayşe Begüm onbaşı ile ilgili oldu. KPSS sınavında 2021 aerobik cimnastik dünya şampiyonu sporcumuz kimdir sorusu sorulurken sorunun yanıtı Ayşe Begüm Onbaşı idi. Adaylar sosyal medya hesaplarından soruyu doğru bildiklerini paylaştı. Peki Ayşe Begüm Onbaşı kimdir, kaç yaşında?

AYŞE BEGÜM ONBAŞI KİMDİR?

Ayşe Begüm Onbaşı, Akhisar'da 2001 yılında dünyaya geldi. 11 yaşından bu yana milli forma giyen genç futbolcu Red Bull atleti olarak spor hayatına devam ediyor. Ayşe Begüm Onbaşı henüz 3 yaşındayken sporla tanışırken küçük yaşta Akhisar'da bale eğitimi aldı. İspanyol öğretmeninin dikkatini çeken genç sporcu hocasının yönlendirmesi ile birlikte jimnastiğe başladı.

AYŞE BEGÜM ONBAŞI BAŞARILARI

İş Bankası TC Kimlik Numarası İle Vatandaşlara Promosyon Veriyor! İş Bankası TC Kimlik Numarası İle Vatandaşlara Promosyon Veriyor!

Milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı küçük yaşlardan beri bale ve jimnastik ile uğraşırken 2019 yılından itibaren Akhisar Anadolu Lisesinden mezun oldu. 2016 yılında Güney Kore'de düzenlenen dünya aerobik cimnastik Şampiyonası'nda 15 17 yaş kategorisinde altın madalya kazanan Ayşe Begüm Onbaşı, Meksika'da ise bronz madalya almıştı. Genç yaşında kariyeri madalyalarla dolu olan sporcu, Son olarak Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen aerobik cimnastik dünya şampiyonasında muhteşem performansı ile altın madalyanın sahibi oldu. Henüz 19 yaşında olan milli sporcu her geçen gün başarılarına başarı katmaya devam ediyor.