Farklı bankalar aracılığı ile para transfer etmek ya da almak isteyen vatandaşlar açısından saat sınırlamasını ortadan kaldırması sebebiyle büyük bir avantaj oluşturan Fast işlemi açısından limitler güncellendi.

2022 Fast İşlem Limiti Güncellendi! Fast Limiti Ne Kadar Oldu? Farklı bankalar aracılığı ile para transfer etmek ya da almak isteyen vatandaşlar açısından saat sınırlamasını ortadan kaldırması sebebiyle büyük bir avantaj oluşturan Fast işlemi açısından limitler güncellendi. Bu kapsamda Fast işlem limiti ile alakalı açıklama Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan geldi. Peki, Fast limiti ne kadar? Kaç TL? Cevabı ve çok daha fazlası haberimizde...

Fast Limiti Ne kadar?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre FAST sistemine gösterilen yoğun ilgi ile ödemeler ekosisteminin dinamik ihtiyaçları göz önünde bulundurularak para transferlerinde 2000 TL olarak belirlenen Fast işlem tutarının limitinin 21 Şubat 2022 tarihi itibariyle 5.000 TL'ye yükseltileceği açıklanmıştı.

Günümüzde para gönderme ya da para alma işlemleri pratik bir şekilde zaman ve mekan farkı olmaksızın her zaman ve her yerde yapılabilmektedir.

Fast Ne Demek?

Emeklilere Bayram Öncesi Müjde: 12.000 TL Ek İkramiye Hesaplara Yatıyor! Emeklilere Bayram Öncesi Müjde: 12.000 TL Ek İkramiye Hesaplara Yatıyor!

Farklı banka aracılığı ile bir başka bankanın müşterisine para transfer etmek yahut kişiler mesai saatleri haricinde işlem gerçekleştiremiyordu. Para transferinin yani EFT işleminin yapılması açısından bir sonraki işlem günü yani mesai saati bekleniyordu. Bu ise hafta sonu bankalar arası para transferi eden kişinin 2 güne yakın bir beklemesi anlamını taşıyordu. Bu problemin ortadan kaldırılması açısından Fast sistemi devreye girdi. FAST uygulaması ile işlem limitine kadar olan tutar olmaksızın farklı bankalar aracılığı ile ödemeler anında gerçekleştiriliyor.