Yediiklim Yayınları'nın deneme kitapları ve ders videolarında sorulan sorular 2022 KPSS Lisans sınav soruları ile aynı olunca olay da burada kalmadı. Ve artarda manşetler atıldı, haberler yapıldı.

Sosyal medyada öne #KPSSdeİkinciFETÖskandalı etiketi ve daha sonra da #2022KPSSiptal edilsin etiketi ile protesto edilen durum Türkiye'nin gündemi olmaya devam ederken ilk önce Yediiklim Yayınevi sahibinin Münir Çelik olduğunu ilk olarak ilan365.net olarak paylaşmıştık.

Şimdi ise Yediiklim yayınevi ile ilgili ilginç bilgiler ile usta gazeteci Murat Ağırel perdeyi araladı.

Sosyal medya hesabından yaşanan duruma da tepki gösteren Ağırel önce "KPSS sınavında yaşanan olay bir-iki sorunun tesadüfen sınavda çıkması olayı değildir. Sorular daha önce Yediiklim yayıncılık test kitaplarında noktası,virgülü ile yer almış.Hatta videoları halen mevcut. Yediiklim’in sahibi Münir Çelik ,ÖSYM açıklama yapıyor ama boş açıklamalar." dedi sonra ise yayınevinin aldığı dikkat çeken bir ihaleye ilişkin rakamları ile birlikte önemli iddialar paylaştı.

Sıfır ve 2. El araç alacaklar dikkat! Araçlar zamlanıyor Sıfır ve 2. El araç alacaklar dikkat! Araçlar zamlanıyor

Murat Ağırel'in Yediiklim ile ilgili yankı uyandıran iddiaları şöyle;

Resim

"KPSS sınavında çıkan sorular daha önce Yediiklim yayıncılık test kitaplarında noktası,virgülü ile yer almış,hatta videoları halen mevcut. Yediiklim’in sahibi Münir Çelik.Bu firma ‘’Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Dil Sınavı ‘’ soru kitapçığını basılması,dağıtılması ihalesini almış!"

"İhale yaklaşık Maliyeti 16 Milyon 737 Bin TL. İhaleye 3 teklif gelmiş tek teklif geçerli sayılmış ve ihaleyi 5 Milyon 984 Bin TL bedel ile almış!"

"KPSS sınavında yaşanan olay bir-iki sorunun tesadüfen sınavda çıkması olayı değildir. Sorular daha önce Yediiklim yayıncılık test kitaplarında noktası,virgülü ile yer almış.Hatta videoları halen mevcut. Yediiklim’in sahibi Münir Çelik ,ÖSYM açıklama yapıyor ama boş açıklamalar."