Yaşanan ÖSYM ve KPSS skandalları ardından 2022 KPSS sınavı iptal edilecek mi? soruları devam ederken önce operasyon düzenlenen Yediiklim Yayınevi'nden gelen açıklama dikkat çekti sorasında ise iktidara yakınlığı ile bilinen basın yayın organlarının "iptal" açıklaması duyulmuştu ki "iptal" kararı açıklandı. 2022 KPSS sınavı iptal edildi mi? Yeni KPSS sınavı ne zaman? Sınav ücreti ödenecek mi? İşte detaylar...

31 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen KPSS Lisans oturumunda sorulan soruların Yediiklim Yayınları'nın sorularıyla aynı olması üzerine KPSS oturumları iptal edildi ve ÖSYM Başkanlığına atanan Bayram Ali Ersoy yeni sınav takviminin 17 Eylül'de başlayacağını duyurdu.

Bu arada Ersoy, KPSS oturumları için adaylardan yeni başvuru ücreti alınmayacağını da açıkladı.

KPSS skandalı her dakika başka bir açıklama ile büyürken yaşanılan tepkiler sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Yediiklim Yayınevine operasyon düzenledi.

Sınavda sorulan birçok sorunun Yediiklim yayınları tarafınan aylar önce yayınlandığı ve şıklarına kadar birebir olduğu sosyal medyada da deşifre olmuşken konuyla ilgili olarak ÖSYM'den yapılan açıklamada, "iddialar asılsız" denmiş ve önce skandalın büyümesinin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada  konunun incelendiği belirtilmiş sonra da ÖSYM Başkanı görevden alınmıştı.

2022 KPSS sınavı iptal edildi mi? Yeni KPSS sınavı ne zaman? Sınav ücreti ödenecek mi?

2019 üniversite sınavı başvuru tarihi ÖSYM güncel sınav takvimi - Internet Haber

Balkon ve Mutfak Konforu İçin İpuçları Balkon ve Mutfak Konforu İçin İpuçları

Başlatılan soruşturma çerçevesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri konuyla ilgili olarak delil toplamak için Yediiklim Yayınevi'nin Ankara'da bulunan 2 adresine eş zamanlı operayon düzenlerken operasyon çerçevesinde basılı yayın ve bilgisayar harddisklerine de el konuldu.

Milliyet’e konuşan Yediiklim Yayınevi yetkilileri  “KPSS’de benzer çıkan soru sayısı iddia edildiği gibi 20 tane yoktur diye tahmin ediyoruz. ÖSYM şu anda soruları inceliyor. Geçmiş yıllardaki sınavlarda da çıkan benzer sorularımız oluyordu. YKS, ALES, DGS, KPSS’de de oluyor. Farklı kurumların her sene 120 sorudan 10 tane tutturduk diye açıklamaları olur. Ama biz şu ana kadar reklam yapmadık. Ama her zaman bu yapılır, doğal bir şey bu. Soruların birebir olup olmadığına ÖSYM karar verecek. İncelemeler sonucunda biz de bir açıklama bekliyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili olarak hukuki süreç devam ederken de sınava katılanlar ÖSYM'den gelecek açıklamayı bekleyerek skandalının ardından sınavların iptal edilmesi çağrısında bulunmuşlardı ki sınav iptal kararı geldi.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan uzmanlar ise sınavların iptal edilerek, yeni bir kurul tarafından soruların hazırlanmasını ve sınavın ileri bir tarihte tekrarlanması gerektiği görüşünde birleştiler ve sınav ipatalini "kuvvetle muhtemel" olarak değerlendiriyorlardı.

2022 KPSS sınavı iptal edildi mi? Yeni KPSS sınavı ne zaman? Sınav ücreti ödenecek mi?

YKS'de(TYT, AYT, YDT) hangi eşyalar yasak? Oje, para ve su yasak mı? ÖSYM kılavuzda paylaştı - Son Dakika Haberleri İnternet

Bu arada ise iktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi KPSS'nin iptaline ilişkin iki olasılığı yazmış ve DDK müfettişleri olayın arkasında FETÖ olmak üzere herhangi bir suç örgütünün varlığını da araştırılacağını belirtmişti.

Ve sonuç itibari ile 31 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen KPSS Lisans oturumunda sorulan soruların Yediiklim Yayınları'nın sorularıyla aynı olması üzerine KPSS oturumları iptal edildi.

ÖSYM Başkanlığına atanan Bayram Ali Ersoy da yeni sınav takviminin 17 Eylül'de başlayacağını duyururken KPSS oturumları için adaylardan yeni başvuru ücreti alınmayacağını da açıkladı.