Devlet Denetleme Kurumu Başkanı'ndan 'KPSS’de problem var' diyerek gelen açıklama 2022 KPSS skandalının ne kadar büyüdüğünü de gözler önüne serdi. Her geçen saat bir başka haber çıkan olayda müfettişlerin de bugün ÖSYM'ye gideceği ortaya çıktı.

Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri

Geçtiğimiz pazar günü yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ardından KPSS cevap anahtarı, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlanırken sosyal medyada adeta bir iddia ile sallanmıştı.

Twitter'da "KPSS'de ikinci FETÖ skandalı" ile açılan etikette sosyal medya kullanıcıları, öğrenciler ve sendikacılar soruların daha önce Yedidiklim Yayınları YouTube sayfasından paylaşıldığını, hatta WhatsApp gruplarından dağıtıldığını iddia etmişlerdi.

İddia ÖSYM tarafından yalanlanırken önce yaşananların ve oluşan kamuoyu tepkisinin ardından ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmış, sonra da AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise olayın araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat vermişti.

KPSS lisans oturumları yarın başlıyor

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı, ''Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor''diyerek bugün ÖSYM'e gideceğini açıkladı.

Bu arada CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve avukat Ruşen Gültekin ise, bir ay önce 432 personelin yerinin değiştirilmesi hakkında bir başka dikkat çeken iddiayı gündeme taşıdılarç

2022 KPSS skandalı sonrası adaylar CİMER’e şikâyet başvurularında bulunurken Eğitim Gücü Sendikası da savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı.

KPSS lisans, ortaöğretim ve ön lisans başvuru tarihleri belli oldu mu? | Eğitim Haberleri

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da KPSS’nin şaibeli olduğunu vurgulayarak, “Bu siyasal iktidarın yaptığı tüm sınavlar şaibeli olmaya başladı. Böyle bir tesadüf olamaz. Bu sınavda adaletsizlik yok mu? Bir yayınevi 20 sorunun 20’sini de nasıl oluyor da tutturabiliyor? MEB, YÖK şaibelidir. Şaibenin büyüğü de Saray'dadır. Daha önce ‘FETÖ’nün elemanları sınav sorularını çaldı, yandaşlarına verdi’ dediniz. Şimdi FETÖ de yok. Bu sorular nereden çıktı? Kime verildi?” diyerek tepki gösterirken KPSS sınavından 1 ay önce 432 kişinin görev yerlerinin değiştirildiğini açıkladı.

Bu arada avukat Gültekin, 432 kişinin arasında görev yerlerinin değiştirilmesinin yasak olduğunu hatırlattı.