2022 Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu Mu? Küçükbaş ve Büyükbaş Kurbanlıklar Ne Kadar?

Mübarek Kurban Bayramının yavaş yavaş yaklaşmasıyla beraber kurbanlık fiyatları 2022 gündemdeki yerini almaya şimdiden başladı. Kurban kesmeyi düşünen vatandaşlar, her şeyin sürekli zamlanmasının sonrasında Kurbanlık fiyatlarını ne kadar olduğunu merak ediyor. Kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? Büyük baş ve küçükbaş kurbanlıklar ne kadar?

Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar ne kadar?

Kurban bayramının yavaş yavaş yaklaşmasıyla beraber küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatları da şimdiden kurban kesmek isteyen Müslümanlar tarafından merak edilmeye başlandı.

Denizbank Nisan ayının sonuna kadar yeni ödeme verecek: 40.000 TL'ye kadar hemen aynı gün onay alın! Denizbank Nisan ayının sonuna kadar yeni ödeme verecek: 40.000 TL'ye kadar hemen aynı gün onay alın!

 Enflasyon verilerinin etkisiyle kurbanlık fiyatlarında gözle görülür artışların olması söz konusu oldu. Bugünkü piyasa verilerine baktığımızda büyükbaş kurbanlık fiyatlarının 20 ila 25.000 TL arasında gerçekleştiğini ve diğer taraftan küçükbaş kurbanlık fiyatlarının ise 3.000 TL ile 5.000 TL arasında gerçekleştiğini görüyoruz.

Kurbanlıklarda enflasyon ve maliyetler etkisi nedir?

Kırmızı et üreticileri birlikleri başkanları tarafından yapılan ortak açıklamalara baktığımızda küçükbaş kurbanlıkların fiyatının 3.000 TL ile 5000 TL arasında ve büyükbaş kurbanlık fiyatlarının ise 20 ila 25.000 TL arasında olduğunu görmekteyiz. Fiyatları ile ilgili bilgi veren birlik başkanları, bu sene kurbanlık hayvan probleminin yaşanmadığını ve tarım ve hayvancılığın oldukça yaygın olduğunu, enflasyon ve maliyetler sebebiyle kurbanlık fiyatlarında bu sene biraz artış olduğunu söylüyor.