Milli Savunma Bakanlığı Muvazzaf Astsubay alımı için detayları açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetlerine dışarıdan alım yapılacak. Boş kalan kontenjanlar için ise tarihler açıklandı. Peki 2022 Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Muvazzaf Astsubay alımı başvuru şartları! Astsubay nasıl olunur, maaşı kaç para? İşte detaylar...

2022 Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Muvazzaf Astsubay alımı başvuru şartları! Astsubay nasıl olunur, maaşı kaç para? Milli Savunma Bakanlığı, dışarıdan Muvazzaf Astsubay alımı için son dakika açıklaması yaptı. Muvazzaf Astsubay alımında dış kaynaktan adayların yerleştirmeleri yapılmıştı. Kayıt aşaması bittikten sonra ise sıra boş kalan kontenjanlara gelmiş durumda. Başarı puanına göre adaylar sıralama almıştır. Kontenjana girerek kayıt hakkı kazanan adaylara, ".... Sınıfında Yedek-1 Kayıt Hakkı Kazandınız" şeklinde ifade yazılmış ve ikinci grupta  kayıt hakkı kazanmıştır. 

Muvazzaf Astsubay Kayıtları Bu Ay 

Muvazzaf Astsubay'lık için TSK'da kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları 13-15 Haziran 2022 tarihlerinde 08:30-16:30 saatleri bağlamında yapılacak.  MSÜ KARA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU KOMUTANLIĞINA (BALIKESİR) şahsen başvuracaklardır. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İçin kayıt, Dz.K.K.lığı Personel Başkanlığı Personel Temin Koordinasyon Şube Müdürlüğüne (Dikimevi-ANKARA)'da gerçekleştirilecektir.

Muvazzaf Astsubay alımı ve sonuçlar için tıklayınız

Muvazzaf Astsubay Alımı Başvuru Şartları 

(I) Türk vatandaşı olmak

(II) Hakkında yedek astsubay olamaz kararı bulunmamak.

(III) Askeri okullar ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı okullardan herhangi bir sebeple çıkmamış veya çıkarılmamış olmak, diğer okullardan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak ve ortaöğretim kurumlarında örgün öğretim dışına çıkartma cezası almamış olmak.


(IV) Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında muvazzaf/sözleşmeli subay veya astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veya bunların adayı olarak daha önce istihdam edilmemiş olmak.


(V) Sözleşmeli er/erbaş veya bunların adayı iken sözleşmesi idarece
feshedilmemiş olmak.

İŞKUR'da Yayınlandı: Yüksek Maaşlı 40 Yaş Altı Bekçi Aranıyor! İŞKUR'da Yayınlandı: Yüksek Maaşlı 40 Yaş Altı Bekçi Aranıyor!

Muvazzaf Astsubay alımı başvuru şartları TSK'nın sitesinden alınmıştır 

Muvazzaf Astsubay maaşı kaç para?

Astsubay maaşları yeni vazifeye başlayan astsubaylar için en düşük olarak 5.500 liradan başlıyor. 2022 yılında yapılan zamlarla birlikte ise ek ödeme almadan bir astsubay maaşı 6.500 TL'dir. Ek ödeme alırsa 10 bin TL'ye kadar yolu vardır. 


KAYNAK: ilan365.net