Taşeron işçiler için ek zam haberleri geliyor! Bu anlamda taşeron işçilere kaç para zam yapılacağı merak konusu oldu. Memur maaşlarına ve asgari ücrete yapılan okkalı zamlar sonrasında taşeron işçiler, kendi maaşlarına yapılacak zammı şimdiden merak ediyor. 2023 yılıyla eş güdümlü yeni düzenlemeler de konumunu bulmaya başladı. Bu kapsamda son taşeron işçilerle alakalı kapsamlı bir çalışma uygulanacağı ifade ediliyor!

Her sene maaş üstüne enflasyon rakamlarında çıkan farklarda ekleniyor. 2023 yılında da aynı şekilde olacağı belirtildi, ilaveten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, memur sözleşmesinde oluşturulan yüzde 3,5'luk artış, taşeron kamu isçilerden de uygulanacak. Böylece sözleşmedeki oran ve enflasyon farkıyla birlikte maaş artışı, aşağı yukarı yüzde 30’u bulacak. İşçilerin alın teri ile kazandıkları ücretlerini, enflasyonun üstünde artırmayı borç bildiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı, kısa vakit amacıyla müjde vermişti.  

Taşeron İşçi  Tayin ve Yüzdelik Dilimi

Taşeron işçiler bir grup haklar konusu ile ilgili talepte bulunuyor. En çok istedikleri şeylerden biri, belirleme hakkıydı. Bazı sebeplerle belirleme arzusunda tespit edilen taşeron işçilerin bu hakkı bundan sonra var. 

Emekliye Müjde: TC Kimlik İle Ödeme 19.000 TL Olarak Hesaplara Yatacak! Emekliye Müjde: TC Kimlik İle Ödeme 19.000 TL Olarak Hesaplara Yatacak!

Yürütülen çalışmalara göre, bundan sonra çalıştıkları bakanlıklarda, şehirler arası yer farklılığı yapabilecek. Bu belirleme prosedürü amacıyla lüzumlu haller vardır. Böylece rastgele bir sıhhat durumu, mazeret ya da eş durumundan ötürü belirleme alabilecek. Bu anlamda baktığımız zamanailesinden uzakta çalışması gereken taşeron işçiler, ailelerinin bulunduğu yere belirleme edilebilecek. 

Taşeron işçilerin bir başka isteği ise yüzdelik dilim ve ek zam olmaktadır. Bu iki başlık olmazsa olmazdır. Maaşlarının asgari ücretle doğru orantılı artmasını isteyen taşeron işçiler, devletin bu hususta toplu bir düzenleme yapmasını talep ediyor. 

Taşeron İşçilere Evlilik Yardımı 

4/D statüsünde çalışan işçilere tek seferlik oluşturulan çok sayıda ödeme arasında en fazla öne çıkan evlilik yardımı ödemesidir. Bu yardım ödemesi bekar olarak çalışan taşeron işçilere evlilik evvel ödeniyor. Evlilik yardımı ödemeleri güncel olarak 150 TL olarak yapılıyor. Bu ödemeleri alabilmek amacıyla ise 4/D'li çalışanın, çalışmakta bulunduğu kamu kurumuna yazılı müracaatte bulunması gerekiyor. 

Evlilik yardımı ödemesinin dışında taşeron işçilere yılnin yalnızca belirli zamanlarında oluşturulan ödemeler bulunuyor.

Bu ödemeler arasında her sene bayram zamanları yani Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı'nda ödenen bayram ikramiyesi bulunuyor. Bu ikramiyte tutarı 75 TL olup vergi prim kesintileri ile 53 TL olarak ödeniyor. Bunun yanısıra çocuğu olan ve okula giden taşeron işçilere Eylül ayında tek seferlik eğitim yardımı ödemesi yapılıyor. Hem de taşeron işçilere yılde 52 günlük tediye ikramiyesi 4 taksit durumunda ödeniyor.

Taşeron İşçi 

Kamu kuruluşlarında belirli işlerde çalışan lakin kadrolu olmayan işçilerdir. Bu işçilerin istihdamını özel sektör şirketleri sağlar. Kadrolu işçiler gibi kamuda çalışırlar lakin işverenleri, özel sektör şirketleridir. Kadrolulara göre biraz daha az kazanırlar. Her yıl kadrolu işçi alımları amacıyla binlerce kontenjan açılır. Taşeron işçilere kadrolu olma olanağı verilir.