2022 yılı İBB Ramazan kolisi yardımı başvurusu için vatandaşlar araştırmalara başlamış durumda. Bu anlamda İstanbul Ramazan kolisi gıda yardımı alma şartları haberimizde yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım isteyen ve yardıma muhtaç olan vatandaşlara İstanbullulara Ramazan öncesi yardımları yapmaya başladı. 
Vatandaşlar Ramazan kolisi yardımı gerçekleştirmek amacıyla İBB Ramazan kolisi yardımı müracaatı nasıl yapılır sorusunu araştırıyor. İBB Ramazan kolisi besin yardımı alabilmek amacıyla ilk olarak mahalle muhtarları ile irtibata geçebilirler. Hem de İBB merkezleri ile ya da telefon yolu ile 153 Çağrı Merkezi ile Ramazan'da yardım talebinde bulunabilirler.

2022 yılı İBB Ramazan kolisi yardımı başvurusu nasıl yapılır? 

2022 yılı İBB Ramazan kolisi yardımı başvurusu nasıl yapılır? İstanbul Ramazan kolisi gıda yardımı alma... Yerel yönetimler gereksinim sahiplerine yardım eden en önemli kurum olarak görülüyor. İstanbul bilindiği gibi 15 miyondan fazla nüfusa sahip ve yardım yapılacak kişilerin sayısı da bir hayli fazla. Bu anlamda muhtaç sahibi insanların besin ihtiyacını gidermek amacıyla yoğun bir şekilde çalışıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de Ramazan ayında muhtaç insanlar için varını yoğunu kortaya koyuyor.  İBB Ramazan kolisi ve erzak yardmı alabilmek isteyen vatandaşlar ilk olarak İBB iletişim merkezleri tarafından verilen numaralar alınarak irtibat halinde olabilirler. Gerekli belgeler ile ramazan kolisi ve erzak yardımı talebinde bulunabilirler. Hem de mahalle muhtarlıkları da belediyelerin yardımları konusu ile ilgili gereksinim sahiplerini yönlendirebilir.

İBB diğer yardımlar nelerdir?

Sosyal Yardım Kartı İstanbul Kart: Edirnekapı, Üsküdar (Selimiye) ve Büyükçekmece'deki (iletişim noktası) Sosyal Yardım Birimine ya da 444 00 93 telefon numarası üzerinden, bizzat başvuru ederek kayıtları alınan ailelerimiz, ekiplerimiz doğrultusundan tespitleri yapılıp değerlendirmeye alınır. Yardım kararı çıkan vatandaşlarımız yardımlarını anlaşmalı zincir marketlerde kullanabilmektedir.

Nakdi Yardım: Sosyal Yardım Birimine, bizzat başvuru ederek kayıtları alınan ailelerimiz, ekiplerimiz doğrultusundan belirlenip sonrasında yapılan değerlendirme sonucunda detaylar netleşmeye başlar. Yardım kararı çıkan kişiler ise yardımlarını çok kolay ve gönül rahatlığı ile almaları hedeflenir. 

Göç Yardımı: İstanbul'a detaylı nedenlerle gelmiş, ekonomik ve sosyal olarak kentte tutunamayan insanlarımızın geri dönüşlerini sağlamaya yönelik vatandaşımıza hizmet veriyoruz.

Emeklilere Yeni Fırsat: Özel Bankalardan Tek Seferde 15.000 TL Nakit Desteği! Emeklilere Yeni Fırsat: Özel Bankalardan Tek Seferde 15.000 TL Nakit Desteği!

İBB YARDIMLARI İÇİN ONLİNE BAŞVURU YAPABİLİR YA DA BİLGİ ALABİLİRSİNİZ TIKLAYIN