2023 Yılı Temmuz ayı veya daha öncesinde bir ara zam yapılıp yapılmayacağı soruluyor. Geçtiğimiz yıl iki defa yapılan asgari ücret zammıyla birlikte 2023 yılında yine çifte zam mı gelecek? Bakan Vedat Bilgin'in son dakika açıklaması dikkat çekti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çekti. Bakan, açıklamasında önemli ifadelere yer verdi. Öyle ki 2023 yılı asgari ücret zammındaki son durum nedir? 2022 yılı Aralık ayında gelen zamdan sonra 2023 yılında ara zam yapılacak mı sorusu daha önceden Cumhurbaşkanı'nın da gündemindeydi. Dolayısıyla bu gelişmeden sonra nasıl bir hamle geleceği merak konusuydu.

Yarından Sonra DENİZBANK Şubelerine Gidenler 70.000 TL Ödeme Alabilecek! Yarından Sonra DENİZBANK Şubelerine Gidenler 70.000 TL Ödeme Alabilecek!

Asgar Ücret Ara Zammı Yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerektiği takdirde yapacaklarını belirttiği ara zam için bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Geçtiğimiz ay asgari ücrete %50'nin üzerinde bir zam yapıldığını belirtti ve enflasyon verileriyle ilgili bazı ifadelere yer verdi. Bakan, açıklamasında "Ben gerekmeyeceğini düşünüyorum. Zaten Cumhurbaşkanımız bunu da şartlı söyledi. Olağanüstü bir durum ortaya çıkarsa diye. Tam tersine enflasyon düşüyor, düşme eğiliminde ve düşmeye devam edecek. Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflerine bakacak olursak, bu yıl sonu itibariyle 30’un altında 20’lerde diyebileceğimiz bir enflasyonla karşılaşacağız. Bu şu demektir. Enflasyonun yüzde 20’lere gerilediği bir ortamda asgari ücrete yaptığımız bu yüzde 50’nin üzerindeki artış asgari ücretlilerin korunmasını sağlayacaktır. Nispi bir onların ekonomik durumlarında denge sağlayacaktır." dedi.