2023 yılı KYK burs ve kredi ödemelerinde önemli bir gelişme yaşandı. Yıl sonu itibarıyla açıklanan yeni ödemeler belli oldu. Üniversite öğrencilerine kaç TL KYK bursu ve kredisi ödenecek? 26 Kasım'da son bulan KYK burs başvurularından sonra öğrencilere yeni zam yapıldı.

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilen KYK burs kredi ödemesinde güncel bir gelişme yaşandı. Ödemelerle ilgili detaylar verildi. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü aracılığıyla verilen burs ödemeleri hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zam müjdesini duyurdu. Öğrenciler, artık daha fazla ödeme alabilecek. 

Garanti BBVA Bankası Hesabı Olanlar, TC Kimlik Son Rakamları 0-8 Arası Olanlar 10.000 TL Ödeme! Garanti BBVA Bankası Hesabı Olanlar, TC Kimlik Son Rakamları 0-8 Arası Olanlar 10.000 TL Ödeme!

Zamlı KYK Burs ve Kredi Ne Kadar Oldu?

KYK burs ve kredi ne kadar oldu sorusuna yanıt olarak aşağıdaki listeden güncel ödemeleri öğrenebilirsiniz. Öğrencilere verilen bu ödeme, eğitim ve çeşitli ihtiyaçların karşılanması maksadı ile veriliyor. Buna göre 2023 yılı için geçerli olan ödemelerde;

  • Lisans öğrencilerine verilen kredi ve burs miktarı 850 TL'den 1250 TL'ye yükseldi.
  • Yüksek lisans öğrencilerine verilen kredi ve burs miktarı 1700 TL'den 2500 TL'ye yükseldi.
  • Doktora öğrencilerine verilen kredi ve burs miktarı ise 2550 TL'den 3750 TL'ye yükseldi.

kykredi

26 Kasım'da Başvurular Bitti

Öğrencilerin bu sene içerisinde kredi ve burs hakkına sahip olabilmek adına yaptıkları başvurular 26 Kasım 2022 tarihinde sona ermişti. 2023 yılında ilk ödemeler yapılacak. Toplu şekilde burs ödemesinin yapılması bekleniyor. Öğrencilere eğitimleri adına katkı sağlayan devlet, geçtiğimiz haftalarda KYK kredi ödemelerindeki faizi de sıfırlamıştı. Bu doğrultuda öğrencilere zam yapıldığı da geçtiğimiz gün Kabine Toplantısı sonrasında açıklandı.