İslam alemi için on bir ayın sultanı Ramazan ayının sona ermesine sayılı günler kaldı. Peki, 2023 Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Ramazan Bayramı’nda hava nasıl olacak? 2023 Ramazan Bayramı’nda hangi bölgelere yağış yağacak? İşte detaylar…

2023 Ramazan Bayramı için heyecanlı bekleyiş başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Ramazan Bayramı 21 Nisan Cuma günü başlayacak. 3 gün sürecek olan Ramazan Bayramı 23 Nisan Pazar gecesi sona erecek. Ramazan Bayramı’nın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle kısa bir tatil yapma fırsatı bulacak olan vatandaşlar hava durumunun nasıl olacağını araştırmaya başladı. Her yıl Ramazan Bayramı’nın arife günü kamu kurum ve kuruluşları yarım gün çalışmaktadır. Dolayısıyla bayram tatili 20 Nisan Perşembe arife günü ile başlayacak.

g1-3

Bayramda Hava Durumu Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 2023 Ramazan Bayramı’nda hava durumunun nasıl olacağıyla ilgili bilgi verildi. Hicri takvime göre belirlenen dini günlerin miladi takvimde denk geldiği tarihler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanıyor. On bir ayın sultanı Ramazan Ayı her yıl 11 gün önce başlıyor. Bu nedenle 2023 yılında Ramazan Bayramı Nisan ayına denk geldi. Yurt genelinde hava sıcaklıklarının artmaya başladığı görüldü. Özellikle Ege ve Akdeniz Bölgelerinde sıcak havanın etkileri hissedilirken; iç bölgelerde ise sağanak yağışlar başladı.

meteoroloji-den-bircok-il-icin-saganak-yagis-uyarisi-746897-5

Saz çalan kimselere verilen ad hangisidir? Saz çalan kimselere verilen ad hangisidir?

Meteoroloji’nin orta ve uzun vadeli hava durumu tahminlerine göre 2023 Ramazan Bayramı’nda sağanak yağışlar hakimiyetini koruyacak. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz Bölgeleri’ndeki hava sıcaklarının mevsim normallerinin altında olacağı açıklandı. Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerinde ise hava sıcaklarının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği tespit edildi. Marmara Bölgesi’nde hafta boyunca rüzgarla karışık yağmur beklendiği açıklandı.

kapak_093430-1

Ege ve Marmara Bölgesi İçin Yağmur Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Ege Bölgesi’nde Ramazan Bayramı boyunca hava sıcaklarının en yüksek 18 dereceye ulaşacağı açıklandı. Kıyı Ege’de ise yağmur uyarısı yapıldı. Aynı şekilde Marmara Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi içinde sağanak yağış beklentisi açıklandı. İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise gündüz hava sıcakları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken; akşam saatlerinde ise sıcak havanın yerini şiddetli rüzgara bırakacağı belirlendi. İç Anadolu Bölgesi’nde Ramazan Bayramı’nın 2 ve 3’üncü günleri için şiddetli yağmur uyarısı geldi. Hava sıcaklarının 15 dereceye yükselmesi bekleniyor. Gece saatlerinde ise sıcaklık 2 dereceye kadar düşüş yaşayacak. 2023 Ramazan Bayramı boyunca yurt genelinde sağanak yağış ve şiddetli rüzgar hakim olacak.