TC kimliği ile başvuru yapanlara 2023 yılında 3000 TL'yi aşkın ödeme yapılacak. Üstelik ödemenizi PTT'den alabileceksiniz. Başvuru için çok fazla gecikmeyin. Hangi durumlarda aylık destek parası hesabınıza yatırılacak?

2023 yılı itibarıyla işsizlik maaşına da zam geldi. En düşük ve en yüksek işsizlik maaşı belli oldu. Bu doğrultuda hangi şartları karşılarsanız sizler de işsizlik maaşı alabilirsiniz? İŞKUR aracılığı ile verildiği biliniyor. Dolayısıyla güncel şartlar ve çok daha fazlasını aktaracağız.

İşsizlik Maaşına Zam Geldi!

İşsizlik maaşı artık zamlı şekilde verilecek. En düşük 3048 TL'ye verilecek işsizlik maaşında en yüksek ise 7885 TL ödenecek. Dolayısıyla brüt maaşınızın %40'ına kadar işsizlik maaşı ödenebiliyor. Sizler de bu sayede düzenli olarak maaşınızı alabilirsiniz.

Hangi Durumlarda İşsizlik Maaşı Veriliyor?

İşsizlik maaşı almak isteyenler, öncelikli olarak kendi kusuru dışında işten çıkmalıdır. Bir şekilde işten ayrılma nedeniniz istifa olmamalı. İsteğinizin haricinde işten ayrılırsanız da işsizlik maaşı talep edebiliyorsunuz. Son 120 gündür çalışıyor olma şartı da oldukça önemlidir. Üstelik son 3 yılda en az 600 gün sigortalı olarak çalışmalısınız. 

Emeklilere Bayram Öncesi Müjde: 12.000 TL Ek İkramiye Hesaplara Yatıyor! Emeklilere Bayram Öncesi Müjde: 12.000 TL Ek İkramiye Hesaplara Yatıyor!

30 Gün İçinde Başvurun!

İşle olan bağlantınız kesildikten yani işten ayrıldıktan sonra 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvuruda bulunmalısınız. Bu başvuru internet üzerinden de olabilir herhangi bir İŞKUR binası üzerinden de yapılabilir.

Ödemeler PTT'den Alınacak!

İşsizlik maaşı almaya hak kazanan vatandaşlar, ödemelerini PTT üzerinden düzenli olarak alabilecek. PTT, kişi için ne kadar işsizlik maaşı belirlenmiş ise onu sizlere teslim edecektir. TC kimliğiniz ile ödemenizi rahatlıkla alabilirsiniz.