Ev sahibi veya kiracı olanlar bu zamdan sizden etkileneceksiniz. Aralık - Şubat ayları arasında verilecek karar ile yeni zamlar ortaya çıktı. Apartman veya sitede oturuyorsanız dikkat, her ay cebinizden kaç TL çıkacak?

2022 yılı Aralık ayından 2023 yılı Şubat ayına kadar ki süreçte, site ve apartman aidat paralarıyla ilgili düzenleme yapılıyor. Bu noktada başkan seçilen kişinin belirli düzenlemelere dahil olması ve oturulan alanın giderlerini göz önünde bulundurarak bir aidat zammı belirlemesi beklenir. Şayet bu adımla birlikte kiracı ve ev sahiplerinin de ek ödeme yapacağı anlamına geliyor. Peki en pahalı aidatlara sahip olan şehir ve ilçeler neresi?

Ziraat Bankası'ndan Büyük Fırsat: Bankkart Sahiplerine 7500 TL Kazanma Şansı! Ziraat Bankası'ndan Büyük Fırsat: Bankkart Sahiplerine 7500 TL Kazanma Şansı!

Aidata Yüzde Kaç Zam Gelecek?

Apartman aidatına gelecek zamla ilgili genel görüşler bildiriliyor. Asgari ücret seviyesinde olması da muhtemel. Üstelik yıllık enflasyon baz alınarak da bir adım atılabilir. Dolayısıyla apartman yetkilisi ile bağlantılı bir durum olduğu belirtilmekte. 

zame

En Yüksek Aidatı Olan Yerler

Aidat olarak en yüksek ödemeyi yapan yerler hakkında bilgi verildi. APTİ verileri doğrultusunda İstanbul'da Şişli 1300 TL, Beşiktaş 1700 TL ve Beykoz 1000 TL civarında seyrediyor. İzmir'de Çeşme 800 TL, Konak 550 TL ve Kemalpaşa 500 TL ortalama aidat ödemesi ile ortaya çıkıyor. Ankara'da Çankaya 650, Etimesgut 320 TL, Gölbaşı 500 TL aidat ortalamaları ile dikkat çeken ilçeler arasında.