Yaşanan ekonomik şartlar insanları zorlarken güzel bir haber geldi. Yeni destek ödemesi yapılacak.

Yapılan yeni açıklamada destek ödemesi %40 üzeri engelli olan vatandaşlar ve annesi ya da babası olmayan çocuklar için yapılacak. Yapılan ödeme devlet destekli olarak yapılacak. Devlet destekli yapılacak ödeme 2715 TL olarak belirlendi. 2715 TL tutarında olan bu destek ödemesinden engelli vatandaşlar ve annesi veya babası olmayan çocuklar faydalanabilecekler. 2715 TL tutarındaki maaş Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden sağlanacak. Bağlanacak maaşın detayları ve nasıl başvuruda bulunabileceğiniz haberimizin detayında…

Destek Ödemesi Detayları

Vakıflar Genel Müdürlüğü dâhilinde yapılacak olan destek ödemesi, sosyal yönden hiçbir yardımdan faydalanmayan %40 üzerinde sağlık raporu olan engelli vatandaşları kapsamaktadır. Aynı zamanda yapılan bu önemli destek ödemesinde annesi ya da babası vefat eden çocuklar için geçerli olacak. Yapılacak olan bu destek ödemesi muhtaç aylığı isimi ile dile getiriliyor. Ocak 2023 tarihi itibariyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olmak amacı ile yapılan bu yardımlara da zam yapıldı. Emekli ve memur vatandaşlara yeni yılda yapılacak olan zamların oranlarının belirlenmesi ile birlikte muhtaç aylığı için yapılacak zam oranı da belirlendi. 

Emekli ve memur vatandaşlara yapılacak zam oranı ile muhtaç aylığına ihtiyacı olan vatandaşların maaşlarına da aynı oranda zam yapılacak. Böylelikle 2022 yılının 6. Ayında 2088 TL olarak belirlenen muhtaç aylığı, 2023 yılının ilk 6 aylık periyodunda 2715 TL olarak belirlenmiş oldu. 2023 yılının ikinci 6 aylık periyodu ise haziran ayında belirlenecek. Haziran ayında belirlenip yapılacak zam oranına göre ihtiyaç sahibi vatandaşlar temmuz ayından itibaren muhtaç aylığı ödemesini zamlı olarak alacaklar. 2023 yılının ilk 6 aylık periyodunda ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar 2715 TL tutarında muhtaç aylığı maaşlarını alacaklar. 

Temmuz ayından itibarinden ise ihtiyaç sahibi vatandaşlar belirlenecek olan yeni zamlı muhtaç aylığı maaşlarını alacaklar. Memur ve emekli maaşlarına 6 ayda bir olarak yapılmakta olan zamlar bu sosyal yardım adı altında olan ödemelerde de geçerli olacak. Bu karar ile birlikte şu an ödenecek olan muhtaç aylığı maaşları da temmuz ayı itibariyle 2715 TL tutarından daha fazla olacak yani artış gösterecektir. 

2715 TL Olarak Belirlenen Muhtaç Aylığını Kimler ve Nasıl Alabilirler

Vakıflar Genel Müdürlüğü adı altında yapılan muhtaç aylığı maaşlarından faydalanabileceği yardımından yararlanmak için engelli ya da yetim olmanınız gerekiyor. Ayrıca sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar yararlanabiliyor. Olsa bile sahip olduğu gelir ya da emekli maaşı asgari ücret seviyesinin üçte birinden daha az olması gerekmektedir. Engelli vatandaşlar en az %40 engelli olması gerekiyor ve bunu sağlık kurulu raporu ile belirlemesi gerekiyor ki muhtaç aylığı yardımından faydalanabilsin. Eğer engelli vatandaşın %70 ve üzerinde bir engeli bulunmakta ise bunun için yapılan ödeme tutarları da daha fazla olmaktadır. Yapılan bu ödeme yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar E-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilirler. İsteyen vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden de başvuru yapmaları mümkün kılınmaktadır. Başvuru sırasında verilen bütün bilgilerin doğru ve eksiksiz olarak verilmesi gerekmektedir. Aksi olduğu zaman tespit edilip başvuru yapan kişinin başvurusunu iptal ediliyor. Eğer belirtilen şartlara uygun olduğunuzu düşünüyorsanız belirtilen yollar ile başvurunuzu yapabilirsiniz. 

Nisan Ayında PARA Kazanmak İsteyenler İçin MEVDUAT Önerileri Duyuruldu! Nisan Ayında PARA Kazanmak İsteyenler İçin MEVDUAT Önerileri Duyuruldu!

Sosyal Yardımlar Devam Ediyor

Ekonomik olarak daha dar gelirli olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardımlar devam ediyor. Devlet yapmış olduğu birçok sosyal yardım ile vatandaşına destek oluyor ve ihtiyaç sahibi vatandaşının elinden tutuyor.