AKP Geneş Başkanı Ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. 3600 ek gösterge için yeni formül paylaşıldı...Kimin ek göstergesi ne kadar artacak? Emekli maaşı ve ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli maaşı ve ikramiyeni hesapla!

AKP Geneş Başkanı Ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. 3600 ek gösterge için yeni formül paylaşıldı...

Ocak 2022 asgari ücret zammı sonrası öncelikli gündem haline gelen 3600 ek gösterge çalışması tamamlandı.

Beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesi ile 5 milyonun üzerinde memur ve memur emeklisinin maaşı ve ikramiyesi yüzde 20'in üzerinde artacak. Erdoğan ek gösterge düzenlemesinin en geniş kapsamlı taslağına onay verdi ve Kabine Toplantısı sonrası 3600 ek gösterge ile ilgili detayları açıkladı.

3600 ek gösterge için mevcut emekli memurlar ve ön lisans mezunlarının da taslak metinlere girdiği öğrenilirken kimin ek göstergesi ne kadar artacağı da merak konusu oldu.

Kimin ek göstergesi ne kadar artacak? Emekli maaşı ve ikramiyesi ne kadar olacak?  Emekli maaşı ve ikramiyeni hesapla!

Milyonlarca memurun beklediği haber geldi ve 3600 ek gösterge düzenlemesi için hazırlanan taslak ve metinlerde Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Başkan Erdoğan,bugün yapılacak Kabine Toplantısı'nın ardından 3600 ek gösterge ile ilgili hazırlığı detaylarıyla açıkladı ve 3600 ek gösterge düzenlemesini, 5 milyonu aşkın memur ve emeklinin tamamını ilgilendiren formülü duyurdu.

Recep Tayyip Erdoğan 3600 ek gösterge ile ilgili detayları açıklarken "Memurlarımızın ek gösterge çalışmasıyla ilgili çalışmayı tamamladık, Meclis'e sunulacak safhaya getirdik. Tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık yükseltmeye gitmeyi kararlaştırdık. Genel müdürlerin ek göstergeleri 4400, şube müdürü ve ilçe müdürü ek göstergeleri de 2200'den 3000'e çıkartılacaktır.

Ek göstergesi 3600'e çıkan 30 yıllık hizmeti bulunan bir memurun emekli maaşı 1.234 ila 1.391 TL arasında, emekli ikramiyesi ise 44.500-50.150 TL arasında artacak" dedi.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR, NE İŞE YARAR?

Saz çalan kimselere verilen ad hangisidir? Saz çalan kimselere verilen ad hangisidir?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri ve ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor.

Yani aslında ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

3600 EK GÖSTERGE ÇIKTI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Haziran Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada 3600 ek gösterge'nin yıl başına yetişeceğini açıkladı. Yani çalışmalar başlatıldı.

3600 EK GÖSTERGE NE KADAR?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya olası rakamları canlı yayında paylaşırken ek gösterge ile yüzde 20-25 aralığında maaşlarda artış meydana geleceğini belirtti.

Emeklilerin maaşlarında da düzenlemeye göre artış olacağı bilinirken, örnek olarak emekli maaşı 5 bin lira olan polisin maaşı 1200-1300 lira yükselecek.

Emekli ikramiyelerinde ise 40-50 bin lira artış getirecek. Yani bu durumda emekli olacakların ikramiyeleri 25 yıllık memurun 200 bin liraysa 40 bin lira artacak ve ortalama hesap ile 240 bin lira alacak hale gelecek.

Bunları ortalama verilerden hesaplıyoruz. Kademe ve çalışma yılına göre maaşlar tabi ki farklılık gösterecek.

Bu arada kolay hesaplama için; memur ve emekliler maaşlarının üstüne yüzde 20-25 koyarlarsa alacakları yeni maaşı da görmüş olacaklar.