3600 ek göstergeden EYT'ye kadar maaş zamları gündemde. Emekliler yüzde kaç zam alacak? 2023 yılında milyonların etkileneceği maaş artışlarıyla ilgili son bilgileri aktardık. Emekliye yapılacak en düşük maaş zammı da belli oldu. 3600 ek gösterge, EYT ve emeklilerde son durum...

Emekliler ve adaylar, yeni zammı çok merak ediyor. Bir yandan 3600 ek gösterge maaşları merak edilirken diğer yandan da emekliye yapılacak 2023 zammı araştırılıyor. EYT'liler ise muhtemelen Şubat ayında ilk ödemelerini alacak. Bu noktada büyük bekleyiş sürmekte. İlk etapta emekli olacak milyonlarca EYT'li bulunduğu için hükümet bu konuda titizlikle çalışıyor. Yasal düzenleme hazırlandığı vakit çok daha rahat bir şekilde ödemeler gerçekleşecek.

Yatırımcılar İçin Kazançlı Yolculuk: Bankalar Arasında Faiz ve Kâr Payı Rekabeti Yatırımcılar İçin Kazançlı Yolculuk: Bankalar Arasında Faiz ve Kâr Payı Rekabeti

5 Aylık Enflasyon Verileri Açıklandı

Kasım 2022 enflasyonu %2,88 olarak açıklandı. 5 aylık enflasyon verisi ve refah payı dikkate alınacak olursa emeklilere yüzde kaç zam yapılacağı tahmini olarak hesaplanıyor. 2023 yılı emekli maaşındaki son gelişmeler ve dahası açıklandı. 

2023 Emekli Maaşı Zammı

2023 yılı emekli maaşına SSK'lılarda ortalama 2000 öncesi için 5345 TL'ye çıkması bekleniyor. Elbette bu rakam 5 aylık enflasyon verisinin eklenmesi ile tahmin edilmekte. Öte yandan Aralık ayı da eklendiği vakit daha yüksek bir maaş ortaya çıkabilir. Emekli memurlarda ise 6078 TL'ye ulaşması bekleniyor. En düşük memur maaşı ise 9105 TL'den 10.500 TL'ye çıkacak. 3600 ek gösterge için çalışmaların devam ettiği düşünülüyor. Yakın zaman sonra bu konuda yasal düzenlemelerin sağlam zemine dayanması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi beklenmekte.

paramemur