Ziraat Bankası Açıklama Yaptı! Başvuru Yapan Emekliler İçin ve Çalışanlar İçin 100.000 TL Ödeme Ziraat Bankası Açıklama Yaptı! Başvuru Yapan Emekliler İçin ve Çalışanlar İçin 100.000 TL Ödeme

Hükümet, Mart ayından bu yana emekli maaşlarına zam yapmamış olmasının yol açtığı tepkileri dindirebilmek için emeklilere tek seferlik 5 bin lira ödeme yapma kararı aldı. Ancak bu ödeme kararının her emekliye sunulmadığı ortaya çıktı.

8 Milyon Emekli Faydalanamıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekim ayında bu yeni ödeme planını duyurmuştu. Fakat Meclis'ten geçen yasa taslağına göre, Türkiye'deki 15 milyon emekliden yaklaşık 8 milyonu, aktif olarak bir işte çalıştıkları için bu ödemeden faydalanamayacak. Üstelik son dakika değişiklikleriyle, bu ödemenin kapsamı daha da sınırlı hale getirildi.

Bu değişiklikler arasında en dikkat çekeni, Ekim ayında sadece bir gün bile sigortalı olarak çalışmış emeklilere bu ödemeden yararlandırılmayacak olması. Hükümet bu kısıtlama ile bazı emeklilerin, bu ödemeden yararlanabilmek için işten ayrılma yoluna gitmelerini engellemeyi hedefliyor.

6 - 10 Kasım Arasında 5000 TL Ödenecek

Cumhuriyet Bayramı'yla birlikte bu özel ikramiyenin ne zaman dağıtılacağı konusunda meraklar sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ödemelerin 15 Kasım'a kadar tamamlanacağını belirtti. Ancak daha önceki yıllarda gerçekleştirilen benzer ödemelerin tarihlerine bakarak, emeklilere ödemenin 6-10 Kasım tarihleri arasında yapılması bekleniyor.

Ödemelerin dağıtımı ise farklı emekli gruplarına göre ayrı ayrı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, sayıca en kalabalık olan SSK emeklileri öncelikli olacak. Daha sonra sırasıyla Bağ-Kur emeklileri ve emekli sandığına bağlı kişilere ödemeler yapılacak. Bu ödeme planı, geçmiş yıllardaki uygulamaların bir yansıması olarak görülüyor.

Editör: Ali Kutlu