Ev almak birçok kimsenin hayallerini süslemektedir. Yüksek gelire sahip olan kimseler ile hane geliri yüksek geliri olan ailelerin bir ev sahibi olması çok daha kolay olacaktır.

Düzenli geliri 6000 ile 9000 TL arasında olan kimseler ortalama 300.000 TL’ ye kadar kredi çekebilirler. Böylece ev almak konusunda çok daha düşük faiz ödeyerek ev sahibi olabilirler. Günümüz şartlarında bu meblağ ev sahibi olmak için yetersiz kalacağından önceden bir miktar para biriktirdikten sonra ev kredisine yönelmek çok daha doğru bir karar olacaktır. Bankalar en kredi limitini hesaplamak için belli formüller kullanırlar. Başvuran kişinin çalıştığı kurumdan, kredi notuna kadar pek çok etmen kredinin limitinin değişmesinde rol oynayacaktır.

Emekli Maaşlarını Ziraat Bankası Üzerinden Alan Tüm EMEKLİLERE 200.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek! Emekli Maaşlarını Ziraat Bankası Üzerinden Alan Tüm EMEKLİLERE 200.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek!

Kredi Limitleri Neye Göre Belirlenir

Kredi kullanmak isteyen kişinin mali geçmişi incelenir ve kişiye kredi vermenin ne kadar riskli olacağı hesaplanarak buna göre belirli limitlerde kredi kullandırılır. Bu noktada ki etmenlerden birisi kişinin kazancının stabilizesidir. Memurların işten çıkarılma ihtimali düşük olduğu için özel sektörde ki kişilerin önüne geçmektedir. Kişinin ipotek gösterebilmesi de kredi limitini artıracak etmenlerdendir. Kredi notu yüksek daha önce kredi kullanmış ya da kredi kartı borcunu sorunsuz bir şekilde ödeyebilmiş kişilerinde bankalardan yüksek limitli kredi alması daha kolay olmaktadır. Ayrıca düzenli geliri olan bir kefil gösterebilmekte kredi çekerken onay almayı oldukça kolaylaştıracaktır.

Ev Sahibi Olmak İçin Ne Kadar Kredi Çekilebilir

Konut kredisi kullanmak isteyen kişiler aylık maaşlarının yüzde 70’i oranında aylık kredi taksiti olacak şekilde kredi çekebilirler. Devlet bankaları genelde alınacak olan evin bedelinin yüzde 90’nı oranında kişilere konut kredisi çıkarmaktadırlar. Özel bankalarda ise bu limitler daha düşük olmaktadır.

Kişilerin ödeyecekleri faiz oranları da bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. Eğer bankaların faiz indiriminde bulunduğu zamanlarda kredi çekerseniz ödeyeceğiniz ücretler daha düşük olacaktır. Yine bazı bankalar müşterilerine ayrıcalıklar yapabilmektedir. Uzun süredir kullandığınız bir banka varsa öncelikle bu bankadan bir teklif almanızı öneririz.