Süper Lig’de bir kez daha şampiyonluğa ulaşamayan Fenerbahçe’de sular durulmuyor. Başkan Ali Koç, kulüp içinde ve tribünlerde yükselen “olağanüstü seçim” çağrılarına kulak verdi. Fenerbahçe, yeniden sandık başına gidiyor. Koç ise koltuğu bırakmıyor, güven tazelemeye hazırlanıyor.
Sarı-lacivertli camiada uzun süredir tartışma konusu olan yönetim değişikliği talepleri, nihayet resmiyet kazanıyor.
Sezon boyunca alınan sonuçlar ve bir türlü gelmeyen şampiyonluk, taraftarları ve muhalefeti harekete geçirmişti. Özellikle sosyal medya ve tribünlerde artan baskılar sonucunda başlatılan imza kampanyası, yönetimi harekete geçirdi.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün olağanüstü kongreye gideceğini bildirdi. Ancak bu karar, bir geri çekilme değil; güven tazeleme hamlesi olarak değerlendiriliyor.
Koç, yeniden aday olacak ve “yola devam” mesajı verecek
Öte yandan camiada yeni başkanlık yarışının en güçlü adayları da yavaş yavaş netleşmeye başladı.
Hakan Bilal Kutlualp, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada önümüzdeki haftayı işaret ederek adaylık sinyali vermişti.
Mahmut Uslu ise kulübün eski yöneticilerinden biri olarak adaylığını resmen duyurdu.
Bu isimlerin Ali Koç’a karşı güçlü bir yarış yürüteceği şimdiden konuşuluyor.
26 Nisan’da yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısında Ali Koç’un şu sözleri dikkat çekmişti: “Fenerbahçe’miz, her olumsuz gelişmede kongreye sürüklenecek bir kurum değildir. Sosyal medya algısıyla, tribün tezahüratlarıyla başkan değiştirecek bir yapımız yok. Görevimizin başındayız.”
Ancak gelinen noktada, bu açıklamadan yalnızca haftalar sonra olağanüstü seçim kararı alınmış olması camiada farklı yorumlara neden oldu.
Henüz olağanüstü kongrenin resmi takvimi açıklanmasa da, yönetimin kısa süre içinde genel kurul çağrısı yapması bekleniyor. Haziran ayında sandığın kurulacağı yönünde güçlü kulis bilgileri var.