4000 TL ödeme verilecek: Vakıfbank duyuru yaptı 4000 TL ödeme verilecek: Vakıfbank duyuru yaptı

Tekstil ürünleri ve sanayisi ile ön plana çıkıyor olmasının yanı sıra yaklaşık 65 bin üniversite öğrencisine de kapılarını açmıştır. İl sınırları içerisinde bulunan Pamukkale Üniversitesi hem eğitim kalitesiyle hem de Denizli ilinin güzelliği sebebiyle öğrencilerin ülke genelinde tercih ettiği üniversitelerden birisidir.

Bir Kişi Neden Denizli’ye Gitmelidir?

Muazzam bir tarihi arka planı olmasının yanında olağanüstü doğal güzellikleri ile insanları büyüleyen Denizli’de bulunmak için birçok neden bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir,

• Tarihi olarak milattan önceleri bulan Denizli’de doğanın sürprizleri ile karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksektir.
• Mağara turizmi denildiği zaman efsaneleri ile neredeyse herkesin bildiği birçok mağarayı gezme fırsatı elde edebilirsiniz.
• Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Denizli’de görmeniz gereken saymakla bitmeyen antik kentler bulunmaktadır.
• Ülkemizin nadide güzelliklerinden olan Pamukkale Travertenleri Denizli ili sınırları içinde yer almaktadır.
• Birçok kişinin şifa bulmak amacıyla ziyaret ettiği kaplıcaları vardır.
• Doğal yapısını korumuş buldan evleri ve şelalelerde ziyaret etmeniz için yeterli bir sebep olabilir.

Denizli’de Mutlaka Ziyaret Edilmesi Gereken Yerler

Ege bölgesinin en serin şehirlerinden birisi olan Denizli’de hem Akdeniz iklimi hem de karasal iklim yaşanır. Bu sebeple kış ayları yoğun yağışlı geçen Denizli’yi ilkbahar ve yaz mevsiminde ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Pekâlâ, tatil zamanınızı ayarladınız şimdi sırda şehir turu planlaması yapma zamanı. Bu planlamada size biraz daha yardımcı olmak için küçük bir gezilecekler listesi hazırladık.

1. Pamukkale Travertenleri: 1988 yılında Dünya Kültür Miras Listesi’ne alınan Pamukkale Travertenleri ziyaretçilere olağanüstü manzarasının yanı sıra doğal mineralli suyu ile romatizma başta olmak üzere birçok cilt rahatsızlıkları için şifa sunuyor.

2. Keloğlan Mağarası: MTA tarafından 1990 yılında yapılan kazı çalışmaları sonucunda Denizli’nin Acıpayam ilçesinde ortaya çıkmış bir doğal güzelliktir. Doğal yapısını bunca zaman korumuş olan Keloğlan Mağarası ziyaret etmeyi es geçmemenizi öneririz.

3. Hierapolis Arkeoloji Müzesi: Roma döneminden kalma birçok heykelin sergilenmeye devam etmektedir. Bu heykellerin birçoğu 1984 yılında Hierapolis Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmaları ile elde edilmiştir.

4. Kleopatra Havuzu: Yine UNESCO tarafında Dünya Miras Listesine dâhil edilmiş bir doğal güzellikten bahsedeceğiz. Yaşanılan bir deprem sonrasında Hierapolis Antik Kenti’nde bulunan sütunların yuvarlanması sonucu içine termal su dolan bu havuzda yüzmeden, en azından ayaklarınızı sokmadan Denizli’den gidilmemesi gerektiğini söyle birçok gezi tutkunu.

5. Denizli Horozu: Denizli’ye kadar gelip şehir merkezinde bulunan şehrin simgesi haline gelen horoz heykelini ziyaret etmemeniz olmaz tabii ki.

6. Atatürk Evi Etnografya Müzesi: 1931 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye geldiği sırada misafir edildiği bu ev daha sonrasında etnografik eserlerin sergilendiği bir müze haline getirilmiş.

7. Kaleiçi Çarşısı: Neredeyse 1000 yıldır faaliyete devam edene bu çarşının doğal yapısı zamanla yenilenmiş olsa da günümüzde giderek yok olmaya başlayan birçok zanaat dalını görmeniz mümkün.
8. Bağbaşı Yaylası: Bağbaşı Yaylası’nda sizi 300 rakımdan alarak neredeyse 1400 rakıma çıkaran bir teleferik bulunmaktadır. Şehir turunuza devam ederken çok yorulduğunuz bir zaman dilimine denk getirerek 5-6 dakikalık bir yolculukla manzaranın tadını çıkartabilirsiniz.

9. Güney Şelalesi: Denizli il merkezinden neredeyse 70 km uzaklıkta olan bu doğa harikasını görmeden gitmenizi istemeyiz. Güney ilçesinde yer alan bu şelale Cindere Dağı’nın 20 metre yükseklikten Menderes Nehrine dökülmektedir. Suyunun yapısında bulunan yoğun kireç miktarı kalker basamaklar oluşturarak harika bir manzara sunuyor.

10. Karahayıt Kaplıcaları: Denizli termal suları ve kaplıcaları ile doğal bir üstünlüğe sahiptir. Denizli merkezden yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan bu şifalı kaplıcayı ziyaret ederek doğal görüntüsünün zarafetine kapılabilirsiniz.

11. Antik Kentler Üçlemesi:
• Helenistik yapısı yaşanılan doğal afetlerle yerle bir olmuş Laodikeia,
• Ticari merkezler olan Lidya, Frigya ve Karya üçgeninde oluşmuş Tripolis,
• Doğal afetlerle yok olmuş Helenistik yapısı yeniden düzenlenerek bir Roma Kenti haline gelen Hierapolis’i mutlaka ziyaret etmelisiniz!

Editör: İlan35