.

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

İLAN365 - Son Dakika Haber Sitesi - Son Dakika Haberler

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Gündem » Bakan Tunç’tan ‘Umut Hakkı’na Net Yanıt: “Görüşme de Söz Konusu Değil”

Bakan Tunç’tan ‘Umut Hakkı’na Net Yanıt: “Görüşme de Söz Konusu Değil”

Yayınlanma:
Bakan Tunç’tan ‘Umut Hakkı’na Net Yanıt: “Görüşme de Söz Konusu Değil”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Abdullah Öcalan’a yönelik ‘umut hakkı’ ve cezaevi görüş taleplerine ilişkin açıklamasında, “Böyle bir durum yok. Görüşme de söz konusu değil” dedi. DEM Parti ise açıklamaya sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM’de düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ceza İnfaz Yasası’na ilişkin genel bir düzenleme yapılabileceğini belirten Tunç, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın “umut hakkı” kapsamında bir görüşme ya da özel muamele talebinin gündemde olmadığını ifade etti.

Tunç: “Umut Hakkı Gündemde Değil, Görüşme de Yok”

Bakan Tunç, gazetecilerin “umut hakkı” ve DEM Parti’nin görüşme taleplerine ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi: “Cezaevlerinde hükümlülerin nasıl görüşeceği kanunlarla belirlenmiştir. Yasal çerçevede yapılması gerekenler bellidir. Şu an böyle bir durum yok. Görüşme de söz konusu değil.”

Tunç ayrıca, Ceza İnfaz Kanunu’nda bazı genel düzenlemeler yapılabileceğini, bu konuda çalışmaların sürdüğünü ancak bunun siyasi bir gündemle ilişkilendirilmemesi gerektiğini vurguladı.

DEM Parti’den Sert Tepki: “Zehirleyici Bir Üslup”

Adalet Bakanı’nın açıklamasına ilk tepki DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan’dan geldi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Doğan, Bakan Tunç’un üslubunu eleştirerek şu ifadeleri kullandı: “Üslubunuz bu süreçte ihtiyacımız olan yapıcı dilden uzak. Ne yazık ki zehirleyici bir etki yaratıyor. Toplum olarak beklentimiz; temsil gücünüzü adaleti tesis etmek için kullanmanız. Polemiğe değil, hukuka ve demokratik uzlaşıya ihtiyacımız var.”

Nedir ‘Umut Hakkı’?

Umut hakkı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları doğrultusunda, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan kişilere belirli bir süre sonra yeniden yargılanma ya da şartlı tahliye imkânı tanınmasını savunan bir hukuk ilkesi olarak tartışılıyor. Türkiye’de bu konu, özellikle Abdullah Öcalan özelinde siyasi ve hukuki gerilimlere neden oluyor.

İlgili Haberler