Bulaşık makinamız evimizdeki en büyük yardımcılardan biri. Bulaşık makinamız bulaşıklarımızı temiz ve tekrar kullanıma hazır hale getirir.

Madison Beer ifşa görüntüleriyle gündemde! Adı Kenan Yıldız ile aşk haberlerine karışmıştı! Madison Beer ifşa görüntüleriyle gündemde! Adı Kenan Yıldız ile aşk haberlerine karışmıştı!
Bulaşık makinamız evimizdeki en büyük yardımcılardan biri. Bulaşık makinamız bulaşıklarımızı temiz ve tekrar kullanıma hazır hale getirir. Ayrıca, elde yıkamaya göre daha az su ve daha az enerji kullanır. Bir nedenden dolayı, bulaşıklarımızı temizleyen bu makine her zaman temiz tutulur. Birçoğumuzda Ancak tuzu, cilalamasını ve genel temizliğini bozduğumuz sürece, aynı performansı makinemizden uzun ömürlü bekleyemeyiz. Aslında, bazı arızalar yaşama olasılığını arttırır. Arıza durumunda bulaşık makinesinin temizliği ve bakımı için zaman ve paradan daha fazlasını vermek zorunda kalabiliriz. Bulaşık makinesinin temizliğinin çok önemli olmasının nedeni budur. Bulaşık makinesi temizliği doğal yöntemlerle veya temizlik ürünleri ile yapılabilir.

Bulaşık makinesinin temizlenmesi için öncelikle hangi bölmelerin olduğunu ve bu bölmelerin her birinin nasıl temizleneceğini bilmemiz gerekir. Makinenin en fazla zarar veren, engelleyen, arızalanması yiyecek artıklarıdır. Bulaşıkları makinenize yerleştirirken, suyla, fırçayla veya süngerle iyice temizlemeniz çok önemlidir. Ayrıca, artıkları makinenizin makine parçalarından düzenli olarak temizlemelisiniz.
Şimdi bölmelere ve veri temizliği için temizlik yöntemlerine bakalım.

Bulaşık makinesinde pervane temizliği: Üst rafın altını ve alt pervaneleri (su püskürtme kolları) kontrol edin. Pervanelerin su püskürttüğü delikler, musluk suyu aldıkça zamanla kalsine edilebilir. Bunu yapmak için, deliklerdeki tıkanıklıkları bir iğne ile giderin. Sirke ile silin ve bol suyla yıkayın.

Alt çark: Alt pervane deliklerinin tıkalı olup olmadığını kontrol edin. Tıkanma varsa çarkı çıkarın ve temizleyin. Alt çarkı yukarı doğru çekerek çıkarabilirsiniz.
Üst pervane: Üst pervane deliklerinin tıkalı olup olmadığını kontrol edin. Tıkanma varsa çarkı çıkarın ve temizleyin. Üst pervane somununu sola doğru çevirerek çıkarabilirsiniz. Üst çarkı tekrar takarken somunu tam olarak sıktığınızdan emin olun.
Bulaşık makinesinin filtre temizliği: En yaygın sorunlardan biri, makinenin altında bulunan filtrenin tıkanması nedeniyle bulaşık makinesinin suyu tahliye edememesidir. Bu problem teknik personel gerektirmeden çözülebilir. Yapmanız gereken filtreyi makineden çıkarmak ve temizlemek. Sorun bu filtreden kaynaklanıyorsa, makine temizlikten sonra normal olarak su tahliye etmeye başlar. Bulaşık makinesinin alt kısmı ve filtresi, kir ve bakteri bulacağınız alandır. Makinenin verimli çalışması için filtreleri haftada en az bir kez temizleyin. Filtrelerde yiyecek kalıntısı olmadığını kontrol edin. Genellikle su kapağın altına girmez ve bu alan daha yağlı ve kirli hale gelir. Burayı temizlemek için bir eldiven giyin, filtreyi ve teli çıkarın, sirkeyle ve ardından Arap sabunu ile bol su ile yıkayın.
Bulaşık Makinesi Temizleme Filtresi Temizleme

Bulaşık makinesinde lastik temizleme: Lastik temizleme için bir diş fırçasını ıslatın. Bir çay kaşığı karbonat üzerine dökün. Tüm lastikleri karbon fırçanızla iyice fırçalayın. Gerekirse bu işlemi tekrarlayın.

Bulaşık makinesinde çatal bıçak takımı ve üstten alta raf temizliği. Karbonat sabunu ile fırçalamadan önce bir şişe fırçası (bir süngerle yeterince temizlik yapmayın) alın.

Bulaşık makinesinin temizlenmesi: Bulaşık makinesinde sorun yoksa ve suyun tahliye edilmesinden sonra makine geri gelirse, atık su tahliye borusu tıkanır. Genelde bulaşık makineleri mutfakta bulunur ve atık su tahliyesi bir mutfak lavabo tahliyesi ile ilişkilendirilir. Drenaj borusu tıkanırsa, mutfak lavabosundan gelen su yavaş yavaş ya da hiçbir zaman gitmeye başlar ve bulaşık makinesinden çıkan su geri döner. Bu sorun genellikle drenaj borusunun yağlanmasından kaynaklanır. Bu durumda, atık su tahliyesindeki drenaj kaldırılmalıdır. Bunu yapmak için, su ilk önce kapatılır, herhangi bir suyun yere düşmesini önlemek için altına bir kap yerleştirilir ve drenaj borusu duvara girdiği yerden çıkarılır. Musluktaki suyun geri kalanını tahliye etmeye çalışabilirsiniz ve tıkanmaz bir blok varsa, yağı giderici bir maddeyle temizleyebilirsiniz. Tahliye borusu eskiyse ve uzun süre kullanılmışsa, yenisinin değiştirilmesi bu sorunu çözecektir. İhtiyacınız olan drenaj ve temiz su boruları kategorimizde sizi bekliyor.
Boşken bulaşık makinesini nasıl temizleyebilirim?

Bulaşık makinesinde doğal temizleme yöntemleri: Doğal temizleme yöntemlerinde en etkili bakteri ve koku giderici yöntem: Üst ve alt rafları yerleştirin. Öyleyse raflarda tut. Deterjanı karbonatla doldurun. Makine boşken, bir bardak tabağa veya devrilmeyecek ağır bir kaba bir bardak beyaz sirke veya elma sirkesi yerleştirin. Makinenizi uzun bir program için yüksek sıcaklıkta çalıştırın.

Bulaşık Makinesi Temizleme Limon Tuzu


Bulaşık makinesinde limon tuzu ile temizleme: Limon tuzu, makine temizliği için çok etkili bir yöntemdir. Makinenizdeki küçük bir arızayı bile düzeltebilir. Denemelisiniz, uygulamayı aşağıdaki gibi yapabilirsiniz: Bir kaba 1 litre beyaz sirke ve bir avuç limon tuzu ekleyin ve limon tuzları eriyene kadar karıştırın. Ardından, makinenizin kapağını açın ve doğrudan makinenize dökün ve yüksek sıcaklıktaki bir programda çalıştırın. Bu yöntem yalnızca makinenizin görünen kısımlarını değil, aynı zamanda parçaların içindeki ve dışındaki kireçlenmeleri de giderir.