Kurulacak olan bu yeni yapay zekâ biriminin İngiltere istihbaratına bilgi toplamak için görevlendirilmiş olduğu belirtildi.

Birleşik Krallık hükümeti, dış tehditleri tespit etmek ve ulusal güvenliği sağlamak için yapay zekayı kullanmaya karar verdi. Güvenlik Bakanı Tom Tugendhat, yapay zekâ tabanlı "Açık Kaynak İstihbarat Merkezi" adlı yeni bir birim kuracaklarını açıkladı. Yeni birimin, tüm açık kaynak bilgileri toplayarak, iç ve dış istihbarat servisleri MI5 ve MI6'in çalışmalarına destek olacağı belirtildi.

Türkçede "Kelime ve Dimne" adıyla bilinen eserde dürüstlüğün simgesi Kelile ve yalanın simgesi Dimne sırasıyla hangi hay Türkçede "Kelime ve Dimne" adıyla bilinen eserde dürüstlüğün simgesi Kelile ve yalanın simgesi Dimne sırasıyla hangi hay

Bakan Tugendhat, yeni birimin dezenformasyon yayanlarına karşı mücadelede de etkili olacağını söyledi. Yapay zeka teknolojisinin, toplumun ayrıştırılmasına neden olan yalan haber ve dezenformasyonları da tespit etmeye yardımcı olacağı vurgulandı.

Bu yeni plan, geleneksel istihbarat toplama yöntemlerinin yanı sıra yapay zeka teknolojisinin de kullanılacağı anlamına geliyor. Yeni birimin, mevcut istihbarat toplama metotlarına "zenginlik ve detay" katacağı belirtildi.

Bakan Tugendhat, yapay zekâ teknolojisinin Britanya toplumu hakkında bilgi toplamak için kullanılmayacağını da vurguladı. Ayrıca, yeni birimin araştırmacı gazetecilik kurumlarına rakip olacağına da dikkat çekti.

Birleşik Krallık hükümeti, bilim ve teknoloji sektörlerine yatırım yaparak, yapay zeka teknolojisi alanında öncü bir konuma gelmeyi hedefliyor. Maliye Bakanı Jeremy Hunt'ın, bilim ve teknoloji sektörleri için 4,3 milyar dolarlık bütçe ayrılması açıklamasından kısa bir süre sonra yapılan bu yeni hamle, Birleşik Krallık'ın teknolojik alanda liderliğini sürdürme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.