İş Bankası'ndan Ramazan Bayramı Öncesi Müjde: Faizsiz Kredi Fırsatı Son 3 Gün! İş Bankası'ndan Ramazan Bayramı Öncesi Müjde: Faizsiz Kredi Fırsatı Son 3 Gün!
Başlattığı Memleket Hareketi projesiyle birlikte ülkenin birçok ilini gezen Muharrem İnce, yaptığı açıklamalarla CHP'yi kıyasıya eleştiriyor. Kendi partisini kurmaya çok yakın olduğunu ve çalışmaların sona ermek üzere olduğunu kaydeden İnce, partinin tüzüğünün oy birliğiyle kabul edildiğini belirtmişti. İnce, bahar aylarında partiyi resmi olarak duyuracağını bildirmişti. Başkent Ankara'da basın toplantısı gerçekleştiren Muharrem İnce, gün içinde CHP ile yollarını ayıracağını açıkladı.

"Hem iktidarın hem de muhalefetin faydası yok"

İstifasını e-Devlet üzerinden vereceğini belirten Muharrem İnce'nin "istifa" yerine "yolunu ayırmak" kelimesini kullanması dikkatlerden kaçmadı. CHP'de 42 yıllık emeği bulunduğunu kaydeden Muharrem İnce, hem iktidarın hem de muhalefetin ülkeye faydasının dokunacağını düşünmediğini ifade etti. Gelinen noktada CHP'nin bir tabeladan ibaret kaldığını belirten İnce, CHP'nin kurucu köklerinden uzaklaştığına işaret etti. Halen daha ilk günkü gibi Atatürkçü olduğunu kaydeden Muharrem İnce, parti içinde her kademede görev aldığını ancak gelinen noktada CHP'de kalamayacağını ifade etti.

"Türk ordusunun Azerbaycan'a yardımını kaldıramayan CHP'de kalamam"

Milleti kucaklamak isteyen kişilerin önce partisinin üyelerini anlaması gerektiğini aktaran Muharrem İnce, CHP'nin özgüvensiz ve etkisiz bir ana muhalefet partisine dönüştüğünü belirtti. CHP'nin Atatürk'ün gerçek ideolojisinden uzaklaştığını ve içi boş bir Atatürkçülüğe sürüklendiğini kaydeden Muharrem İnce, ABD'den demokrasi dilenen bir partide daha fazla görev alamayacağına işaret etti. FETÖ'cüleri ve Sorosçuları savunan CHP'de kalmasının imkansız olduğuna değinen İnce, Türk ordusunun Azerbaycan'a yardım etmesini kabullenemeyen CHP'de kalmak istemediğini vurguladı. Öte yandan Muharrem İnce; CHP'den istifa eden Özcan Özel, Mehmet Ali Çelebi ve Hüseyin Avni Aksoy'un da kendi partisine katıldığını ifade etti.

İçi boş siyasi tartışmalarla ülkeyi adeta bir karpuz gibi ikiye döndüklerini kaydeden Muharrem İnce, kendi partisinin hedefinin ise yüzde 50+1 alarak iktidara gelmek olduğunu belirtti. CHP içinde ideolojik çalkantıların yaşandığına işaret eden İnce, partide "Atatürk" diyemeyen ve bunun yerine "Mustafa Kemal" demekle yetinen kişilerden rahatsız olduğunu kaydetti.