İçişleri, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kültür ve Turizm, Sanayi ve Teknoloji, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği ve Ticaret Bakanlığı bütçelerini geride bırakan Diyanet bütçesi gündem oldu.

2023-2025 dönemine ilişkin orta vadeli programla kurumların bütçeleri de ortaya çıkarken dikkat çeken bütçe ise “şükür” çağrısı yapan Diyanet’e oldu ki zira birçok bakanlığı bile açık ara geride bıraktı.

Yeni Orta Vadeli Program’ın (OVP) ekinde “Merkezi Yönetim Bütçesi (2023-2025) Ödenek Teklif Tavanları” da yer alırken yedi bakanlığı geride bırakarak yüzde 60’ın üzerinde bütçe artışı sağlanan Diyanet dikkat çekti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesi gerilerken Diyanet'e ayrılan bütçenin artması ki yüzde 60 gibi bir oran ile artması sorulara neden oldu.

Bu arada en büyük bütçe yine Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda 2.1 trilyon TL olacağı görülürken, bütçe ödeneği 4.1 milyar TL olan Cumhurbaşkanlığı’nın gelecek yılki ödeneği 6.6 milyar TL olacak.

İŞTE AZALAN RAKAMLAR VE BÜTÇEDE "GERİLEYEN" KURUMLAR;

Ali Erbaş: Diyanet, en çok güvenilen ve sahiplenilen kurum

2.1 trilyon TL : Hazine ve Maliye Bakanlığı

435.3 milyar TL : Milli Eğitim Bakanlığı

292.3 milyar TL : Sağlık Bakanlığı

182.7 milyar TL : Milli Savunma Bakanlığı Bütçesi

160.3 milyar TL : Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

80.2 milyar TL : Tarım ve Orman Bakanlığı

Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri

72.3 milyar TL : Adalet Bakanlığı Bütçesi

52.2 milyar TL : Ulaştırma Bakanlığı

35.9 milyar TL : Diyanet

32.6 milyar TL : İçişleri Bakanlığı

16.7 milyar TL : Dışişleri Bakanlığı

14.9 milyar TL : Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı kabul etti