2020 birçok kötü olayla gelmiş olsa da, bu süreci dayanılır kılacak yeni ve güzel dizilerini de bizden esirgemeyeceğe benziyor. 2020 bitmeden başlayacak diziler, farklı platformlarda yayınlanacak ve farklı tarzlara hitap edebilecek.

2020 birçok kötü olayla gelmiş olsa da, bu süreci dayanılır kılacak yeni ve güzel dizilerini de bizden esirgemeyeceğe benziyor. 2020 bitmeden başlayacak diziler, farklı platformlarda yayınlanacak ve farklı tarzlara hitap edebilecek. İşte o diziler:



Great Heist (El Robo Del Sigro)



Polisiye, Dram, Gerilim



14 Ağustos (Netflix)





Tek sezonluk bir mini dizi olan ve Kolombiya yapımı Great Heist, 6 bölümlük hikayesiyle ekranlara gelmeye hazırlanıyor. Dizinin, ünlü İspanyol dizisi La Casa de Papel rakibi olacağı şeklinde birçok yorum bulunuyor. Zaten isminin Türkçe çevirisinin “Yüzyılın Soygunu” olması ve konusunun benzerliği de bu söylentileri güçlendirecek şekilde. Gerçek bir olaydan esinlenilen dizinin konusu ise şöyle: 14 kişiden oluşan bir hırsız grubu, 1994 senesi Kolombiya'sında bir banka soygunu organize eder. Bu soygun Cumhuriyet Bankası'nda gerçekleştirilecek ve dönemin en büyük soygunu olacaktır.



Ted Lasso





Komedi





14 Ağustos (Apple TV+)



Aslında NBC Sports kanalının bir reklamında görülmüş karakteri Ted Lasso, beğeni ve ilgi toplayınca bir karaktere dönüştürülerek, yeni bir konuyla birlikte diziye çevrilmeye karar verilmiş. Ted Lasso karakterini Jason Sudeikis'in canlandıracağı dizi, bir futbol takımını yöneten koç Ted Lasso'nun hayat hikayesini konu edinecek. Oyuncuya birinci sezonda Colin Blyth, Stephen Manas, Brendan Hunt ve Jade Mitchell gibi bazı oyuncular eşlik edecek.



Lovecraft Country



Fantastik, Dram, Korku



16 Ağustos (HBO)



HBO'nun bu yıl en çok merak edilen dizisi Lovecraft Country, 2020 dizileri arasında yer alıyor. Dizi, Us ve Get Out gibi yapımlardan tanınan Jordan Peele ile Underground dizisinden bildiğimiz Misha Green'in elinden çıkıyor. Matt Ruff imzalı aynı adlı kitaptan uyarlanan dizisinin konusu ise ırkçılığı tema ediniyor: 1950'lerde, ırkçılığın en yüksek olduğu dönemde Amerika'da, Afro Amerikan bir genç babasını aramak için bir yolculuğa çıkar. Dünya zaten yeterince zorken ve teninin rengi, kalbinin renginin önüne geçerken, karakterimiz bir de yeni bir dünyada; H.P. Lovecraft'ın romanlarından çıkıp gelmiş canavarlarla savaşmaya başlar. Dizinin bölümleri ise Game of Thrones gibi birçok farklı ve bilinen yapımın yönetmenleri tarafından, ayrı ayrı yönetilmiş durumda...



Hoops



Animasyon, komedi



21 Ağustos (Netflix)



Şöyle kaliteli ve komik bir animasyon başlamayalı ne kadar oldu? Netflix'in yeni animasyonu Hoops, bu açığı kapatmak için 2020 Ağustos dizileri arasındaki yerini alıyor. İlk sezonu 30'ar dakikalık 10 bölümden oluşacak olan Hoops, bir basketbol koçunun hayatını izleyicilere sunuyor. Bu koç öyle biri ki küfürbaz mı küfürbaz ve başarısız bir takıma başarısız şekilde koçluk yapmaya çalışır. Bu koçun tek bir amacı vardır: Elindeki bu başarısız takımı düzeltmek ve bunu başardıktan sonra üst ligden başka bir yere kapağı atabilmek! Dizinin daha ilk sezonunu bile izlemeden 2. sezonu için çoktan anlaşıldığını da belirtmeden geçmeyelim.



Away



Bilimkurgu, Dram



4 Eylül (Netflix)



2020 Eylül dizileri arasında yer alan Away, başrollerinde Hilary Swnk'in bulunduğu iddialı bir bilimkurgu dizisi. Konusu ise şöyle: Emma Green, Mars'a gitmekle görevlendirilmiş bir astronottur. Bu görevde bir ekibin başına getirilmiştir fakat bu efsanevi uzay yolculuğuna çıkmak bir yana; arkasında henüz ergenliğe girmiş kızını ve eşini bırakmak zorunda kalacaktır. Bir şekilde bunu göze alan astronot, onlara döneceği günü sabırsızlıkla bekleyerek kararını verir. Böylece yolculuk başlamış olur ve Mars'a gidiş sürecini izlemeye başlarız. 10 bölümlük ilk sezonun ardından diziye onay verildiği takdirde, bir sonraki yıl 2. sezon da izleyiciyle buluşturulacak.



The Third Day



Gerilim, Dram



14 Eylül (HBO)



Ünlü oyuncu Jude Law'ın ve ona eşlik eden Naomie Harris'in heyecanla beklenen yeni dizisi, 2020 dizileri arasındaki yerini almaya hazırlanıyor. Dizinin yaratıcısı ise Utopia adlı diziden bildiğimiz Dennis Kelly oluyor. Dizi iki parça şeklinde ve üçer bölüm halinde ekranlara gelecek olan bir mini dizi olma özelliği taşıyor. Dizinin ilk üç bölümlük kısmı ise Summer ismini taşıyor ve burada Jude Law, bilmediği nedenlerle İngiltere'deki bir adaya çekilen bir adamın hayatını canlandırıyor. Dizinin diğer üç bölümlük kısmı Winter ise, adaya gelerek bazı cevapları arayan Naomie Harris'in yaşadıklarını izleyiciye sunuyor.

Kanal D O Dizinin Yayın Hayatına Son Verdi! Dizinin Yeni Bölümüne Gün Sayılıyordu Ancak... Kanal D O Dizinin Yayın Hayatına Son Verdi! Dizinin Yeni Bölümüne Gün Sayılıyordu Ancak...


We Are Who We Are



Dram



14 Eylül (HBO)



2020 mini dizileri arasında bulunan We Are Who We Are, sevilen bazı filmleriyle ünlü yönetmeni Luca Guadagnino imzası taşıyor. Yönetmenin ilk iki bölüm ve bir de sezon finali yönetmenliğini üstlendiği yapımda ayrıca bazı ünlü yönetmenlerle de senaryo ekibinde yer alacağı biliniyor. Dizi, İtalya ordusunda bulunan 14 yaşında iki genci: Fraser Wilson ile Caitlin Harper'ın hikayesini konu ediniyor. İki gencin birbirlerine ilgi duymaya başlaması ve ardından Fraser'ın Başka bir asker olan Jason'a kayan ilgisiyle hikaye karışıyor. İlk sezonun ise 8 bölümden oluşması bekleniyor.



Ratched



Gerilim, Dram



18 Eylül (Netflix)



Netflix Eylül dizileri arasında bulunan Ratched, şimdiden 2 sezon onayı almış olarak izleyici karşısına çıkıyor. Evan Romansky ile Ryan Murphy gibi bilinen imzalar taşıyan dizi, ilk sezonunda 8 bölüm halinde yayınlanacak. Bir diğer sezon ise 2021 senesinde ekranlara gelecek. Dizinin hikayesi ise bir akıl hastanesinde geçiyor. Uzun zamandır iş arayışında olan hemşire Mildred'ın, bu işi bir akıl hastanesinde bulmasıyla olaylar başlıyor. Burada aslında insanlar üzerinde birçok deney yapılıyor. Mildred ise harika bir hemşire olduğuna inandırdığı bu hastanede işe başladıktan sonra, bir şekilde kendini bu sistemin orta yerinde buluveriyor. Peki Mildred aslında olduğunu söylediği kişi mi? Çok zaman geçmeden tüm gerçekler bir bir ortaya çıkmaya başlayınca, Mildred'ın da aslında kim olduğunu görmüş oluyoruz...



Patria



Dram



27 Eylül (HBO)



Patria, 2020 tarih dizileri arasında yer alıyor. Dizi İspanyol ve Bask çatışmalarını, bu dramın halktan insanların hayatlarını ufak ufak nasıl da etkilediğini izleyicilyle buluşturmaya hazırlanıyor. Aynı ismi taşıyan ve Fernando Aramburu imzalı bir romandan uyarlanmış olan dizide, başrol hikayesi ise kocasını ERA eliyle kaybeden bir kadının evine 2011 senesinde dönmesi anlatılıyor.



The Walking Dead: World Beyond



Korku, Dram



4 Ekim (AMC)



Yıllardır korku ve bilimkurgu sevenlerin kalbini çelen The Walking Dead dizisinin yeni spin-offu geliyor. Ayrıca bu dizi, The Walking Dead'in 3. spinn offu olacak. Yani dizinin konusundan bir bölüm ya da bazı karakterler alınarak, yeni ve ayrı hikayeli bir dizi oluşturulacak. Walking Dead: World Beyond, zombi felaketinin ardından doğmuş olan ilk neslin hikayesini farklı şekilde ele alıyor. Kıyamet döneminin ardından bu yeni neslin korunaklı bölgelerinden çıkarak, felaketlerle dolu dünyada yaşam savaşı vermeye başlaması izleyiciye anlatılıyor.



The Good Lord Bird



Dram, Western



4 Ekim (Showtime)



Dünyaca ünlü oyuncu Ethan Hawke, yeni dizisi The Good Lord Bird ile 2020 dizileri listesine girmeyi başarıyor. Ayrıca oyuncunun senaryo ekibinde de bulunduğu dizi, 19 yüzyıl döneminde kölelikle bir savaş veren John Brown'ın hikayesi ekseninde ilerliyor. Aynı ismi taşıyan bir romandan uyarlanan bu dizi, başlarda Kansas'ta bir köle olan fakat bu sisteme karşı durmaya karar vererek aktivist olan karakterin hayatına odaklanıyor. Ethan Hawke, diziye konusunu veren kitabın en sevdiği romanlar arasında bulunduğunu ve bu yapımın harika olduğunu söyleyerek heyecanını belirtmiş.



Hellstrom



Fantastik, Dram, Macera



16 Ekim (Hulu)



2020 yeni başlayacak diziler arasında bir de Marvel yapımı bulunuyor. Hellstrom, fantastik sevenlerin şansından olsa gerek; tam pandemi yükselişe geçmeden çekimleri biterek ekranlara gelmeye hazırlanmış bir yapım. Aslında aynı isimli bir çizgi romandan uyarlanan dizi, Daimon ve Ana Helstrom isimli iki kardeşin maceralarını anlatıyor. Bu iki kardeş, aslında bir seri katilin çocuğu olma özelliği taşıyor. Tam da bu yüzden, kardeşler kendilerini kötülere karşı dünyayı korumaya ve onları yakalamaya adıyorlar. İki kardeş karakteri ise Sydney Lemmon ve Tom Austen canlandırıyor.



ilan365.net