Show TV'nin merakla beklenen yeni dizisi Alev Alev bu akşam ilk bölümüyle ekranlara geliyor. Başrollerinde Hazar Ergüçlü, Demet Evgar ve Dilan Çiçek Deniz'in paylaştığı Alev Alev saat kaçta her yerde aranmaya başladı.

Show TV'nin merakla beklenen yeni dizisi Alev Alev bu akşam ilk bölümüyle ekranlara geliyor. Başrollerinde Hazar Ergüçlü, Demet Evgar ve Dilan Çiçek Deniz'in paylaştığı Alev Alev saat kaçta her yerde aranmaya başladı. Oyuncuları ve konusuyla bir hayli dikkat çeken Alev Alev dizisi nerede çekiliyor? İstanbul'da hangi semtte merak edildi. İşte Show TV yeni dizi Alev Alev ile ilgili detaylar...

Yapımını Ay Yapım'ın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Ahmet Katıksız'ın oturduğu Alev Alev, kadın hikayeleri anlatacak. Başrollerini Demet Evgar, Dilan Çiçek Deniz, Hazar Ergüçlü'nün paylaştığı dizinin kadrosunda; Cihangir Ceyhan, Berker Güven, Cem Bender, Toprak Can Adıgüzel, Berkay Ateş ve Zuhal Olcay gibi önemli isimlerin yer aldığı görülüyor.

Alev Alev dizisinin konusuna bakıldığında; bir yangından sonra hayatı değişen insanların hayat hikayelerinin anlatıldığı görülüyor. İstanbul’un sosyete kadınlarının katılım gösterdiği bir gecede çıkan yangın sonrasında 150 kadının hayatını kaybetmesi ve kalan yaralıların ise hayatlarında meydana gelen değişiklik anlatılıyor. Peki Alev Alev nerede çekiliyor? Yedikule gerçekte var mı? Nerede



Alev Alev dizisi nerede çekiliyor?

Alev Alev dizisinin ilk çekim yerleri arasında Büyükçekmece’deki Alkent 2000 mahallesi var. Ev sahneleri burada çekilmektedir. Alev Alev dizisinin tanıtım çekimleri İstanbul Şile’de bulunan meşhur Ağlayankaya plajında gerçekleşirken Beykoz ayakkabı fabrikasında dizi setleri için kurulan platoda da çekimler yapıldı.

Alev Alev dizisinde çekilen yangın sahnesi için 400’den fazla işçi ile yapılan sarnıç ise çekimlerden sonra kullanılamaz hale gelmiştir; ancak Alev Alev dizisi için sadece sarnıç inşa edilmedi aynı zamanda yeni bir mahallede inşaa edildi.

Alev Alev Yedikule mahallesi gerçekte var mı? Yedikule Mahallesi nerede

Alev Alev dizisinde bahsedilen Yedikule mahallesi ne yazık ki gerçek değil. Bu mahali hayali olarak kurulmuş ve platoda inşa edilmiştir. Alev Alev dizisinde geçen Yedikule mahallesinin İstanbul Fatih’te bulunan Yedikule mahallesi ile bir alakası veya ilgisi yoktur.