Birkaç sezon önce İstanbullu Gelin dizisiyle adını duyuran ardından birçok dizinin senaryosuna ilham olan Dr. Gülseren Budayıcıoğlu hikayeleriyle adından söz ettiriyor.

Yalı Çapkını 46. bölümde neler olacak? Seyran, Ferit’i Suçüstü Yakalıyor! Yalı Çapkını 46. bölümde neler olacak? Seyran, Ferit’i Suçüstü Yakalıyor!

Birkaç sezon önce İstanbullu Gelin dizisiyle adını duyuran ardından birçok dizinin senaryosuna ilham olan Dr. Gülseren Budayıcıoğlu hikayeleriyle adından söz ettiriyor. Son olarak Kırmızı Oda dizisiyle bir hayli ilgi çeken Dr. Gülseren Budayıcıoğlu'nun kim olduğu herkes tarafından merak edildi. Başarılı bir psikiyatrist olan Budayıcıoğlu'nun yazdığı kitaplar İstanbullu Gelin, Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda ve yeni yayınlanmaya başlayan Masumlar Apartmanı dizisine de ilham kaynağı oldu.



GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU KİMDİR?



Gülseren Budayıcıoğlu, 1947 yılında Ankara’da doğdu. 1966 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Öğrenci iken TRT Ankara radyosunda ve televizyonunda kadrolu spiker ve sunucu olarak görev yaptı. Ankara’da serbest hekimlik yaptı. 



Tıp öğrenimi sırasında önce TRT Ankara Radyosu’nda, daha sonra da TRT televizyonunda 5 yıl boyunca kadrolu spiker ve sunucu olarak görev yaptı. 1977’de uzman oldu ve 1982 yılına kadar aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak meslek yaşamına devam etti. Bu dönemde bir yıl süreyle, Hacettepe Üniversitesi ve TRT'nin iş birliği ile hazırlanan ve TRT Televizyonlarından canlı olarak yayınlanan, "İnsan ve Dünyası" adlı sağlık ve eğitim programlarında, yapımcı ve sunucu olarak görev aldı.



1982 yılında üniversiteden ayrıldı. 2005 yılına kadar, Ankara'da serbest hekim olarak çalıştı. 2004 yılında, farklı tanı gruplarından hastalarıyla görüşmelerini bire bir kaleme alarak Remzi Kitabevi tarafından yayınlanan "Madalyonun İçi" adlı kitabı yazdı.



07 Mart 2005 tarihinde en büyük hayalini gerçekleştirerek, her kesimden insanın sosyal  güvencelerini kullanarak başvurabileceği, T.C. Sağlık Bakanlığından ruhsatlı Ankara'nın ilk özel psikiyatri merkezi olan "Madalyon Psikiyatri Merkezi” ni kurdu. 2013 Şubat ayında, Madalyon Psikiyatri Merkezi İstanbul şubesini kurdu.



2008 yılında "Günahın Üç Rengi" ve 2011 yılında “Hayata Dön” adlı kitapları yine Remzi Kitabevi tarafından yayınlandı.



Eşini 2007 yılında kaybeden ve iki çocuğu bulunan Budayıcıoğlu, halen ülkemizin en büyük özel psikiyatri merkezi olma özelliğini koruyan Madalyon Psikiyatri Merkezi’nin başkanı olarak meslek yaşantısını sürdürürken, bir yandan da hastaları ile yaptığı görüşmeleri bire bir anlatan, psikiyatriyi kuramsal olmaktan çıkarıp pratik yaşam içinde kitlelere sunan kitaplar yazmaya devam etmektedir.



ESERLERİ



Madalyonun İçi, Bir Psikiyatristin Not Defterinden-(Psikolojik Roman) (2004)



Günahın Üç Rengi, Madalyonun Öteki Yüzü-(Psikolojik Roman) (2008) 



Hayata Dön-(Psikolojik Roman) (2011) 



Camdaki Kız



Kral Kaybederse