ATV ekranlarının fenomen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz iki hafta aranın ardından 19 Ocak Salı akşamı 179. bölümüyle ekranlara gelecek.

ATV ekranlarının fenomen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz iki hafta aranın ardından 19 Ocak Salı akşamı 179. bölümüyle ekranlara gelecek. EDHO yeni bölümde herkesi şoke eden bir ayrılık yaşanacak. Çakırbeyli ailesinin en büyüğü herkesin Çakır'ın bile karşısında titrediği Hayriye Anne ne yazık ki ölecek. Bunun EDHO yeni bölüm fragmanında gören herkes ise Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Hayriye neden öldü? Kim öldürdü? Sabina Toziya diziden neden ayrıldı her yerde aramaya başladı. Biz de bu konuyla ilgili tüm detayları haberimizde derledik.



Eşkıya Dünyaya Olmaz yeni yıl öncesi ekranlara gelmiş, ardından iki hafta reklam anlaşmaları yapılacağı için ekranlara gelmemişti. 19 Ocak akşamı 179. yeni bölümüyle ATV'de olacak olan Edho'nun fragmanı herkes şoke etti. Çünkü Çakırbeyli ailesinin annesi, 5. sezonda veda edecek. Peki Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Hayriye nasıl öldü? Sabina Tozuna niçin çıktı? Geri dönecek mi?


Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Hayriye Anne neden öldü?


Edho 179. bölümde Hayriye Anne, vefat edecek. Ancak nasıl öldüğü tanıtımda belli olmayan Hayriye, Çakırbeyliler'in evine ateş düşürecek. Tanıtımda gözyaşlarını gördüğümüz Çakırbeyli ailesinin reisi Hızır ise "İşte şimdi öksüz kaldık" sözüyle bölüme damgasını vuracak. Gelelim Hayriye Anne neden ayrıldı sorusuna...

Geçtiğimiz haftalarda da ölümden söz eden Hayriye Çakırbeyli, senaryodaki hikayesi bittiği için ölecektir. Çünkü uzun süredir hikayede zaman zaman kilit konuları çözüm bulan Hayriye Anne, aksiyonun yüksek olduğu sahnelerde pek görünmüyordu. Gerek Korkmazlar gerek Ebru'nun ihanetiyle aksiyonun artacağının belli olduğu Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da Hayriye Anne karakterine ihtiyaç kalmayacaktı.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da Hayriye Çakırbeyli karakterine usta oyuncu Sabina Toziya hayat veriyordu. Sabina Toziya, 17 Nisan 1946 yılında Üsküp'te dünyaya gelmiştir. Sabina Toziya Türkiye'de ilk kez Star TV ekranlarında yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisi ile televizyon ekranlarında yer almaya başlamıştır. Sabina Toziya, Edho'dan önce 1976 yılı yapımlı Öyle Olsun ve 2016 yapımı Annemin Yarası isimli filmlerde de rol almıştır.

Edho Hayriye geri dönecek mi?

Öte yandan Hayriye Anne ölerek diziden ayrıldığı için Edho'ya dönme ihtimali olmayacaktır. Ki zaten Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da önceki sezonlarda da ayrılıklar yaşanmış ancak hiç geri dönen olmamıştır.


Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Kimsesiz Doğan geri dönüyor!


EDHO 179. bölümde bir diğer sürpriz ise Kimsesiz Doğan oldu. Geçtiğimiz eylül ayında beyin kanaması geçiren usta oyuncu Ali Sürmeli, sağlığına kavuştu. Sürmeli, uzun bir aradan sonra Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da izleyici karşısına çıkacak. Geçtiğimiz bölümlerde Hızır, yeğeni Alpaslan'ı; Korkmazlar'dan korumak için Kimsesiz Doğan'ın mekanına yollamıştı. Ancak Doğan ortada yoktu. Çünkü henüz tedavisi bitmeyen Ali Sürmeli sete dönmemişti.

Ancak verilen iki haftalık arada yapılan çekimlerde yaklaşık 6 ay sonra Ali Sürmeli, Kimsesiz Doğan karakteriyle Edho setindeki yerini aldı.

Ali Sürmeli Edho'da neden yoktu?


Ali Sürmeli, geçtiğimiz eylül ayında evinde rahatsızlanıp kusmaya başlamış ve hemen sağlık ekiplerinden yardım istemişti. Evde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan oyuncunun beyin kanaması geçirdiği anlaşılmış ve apar topar ameliyata alınmıştı. Başarılı bir operasyon geçiren oyuncu, gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuşmuştu.