Geçtiğimiz hafta ekran hayatına merhaba diyen Kırmızı Oda 11 Eylül Cuma akşamı 2. yeni bölümüyle ekranlara gelecek.

Geçtiğimiz hafta ekran hayatına merhaba diyen Kırmızı Oda 11 Eylül Cuma akşamı 2. yeni bölümüyle ekranlara gelecek. İlk bölümüyle herkesi bir hayli etkileyen Kırmızı Oda dizisinde her hafta birbirinden farklı olaylar ele alınacak. Bu öykülere bağlı olarak her bölümünde birbirinden farklı ünlü isimlerin rol alacağı Kırmızı Oda ikinci bölümde Melisa Sözen izleyici karşısına çıkacak. Dizide Alya adlı bir kadına hayat verecek olan Melisa Sözen, tanıtımlardaki performansıyla bir hayli dikkat çekti. Peki Kırmızı Oda Alya kimdir? Melisa Sözen hangi dizilerde oynadı? Kaç yaşında, evli mi?



OGM Pictures'ın yapımcılığını, Cem Karcı'nın yönetmenliğini üstlendiği ve başrolünde Binnur Kaya'nın yer aldığı Kırmızı Oda, Dr. Gülseren Budayıcıoğlu'nun hikayesinden esinlenerek kaleme alınıyor. Kadrosunda Binnur Kaya, Tülin Özen, Burak Sevinç, Meriç Aral, Halit Özgür Sarı, Gülçin Kültür Şahin, Sezin Bozacı ve Baran Can Eraslan’ın yer aldığı dizi gerçek hayat hikayelerini anlatıyor. 





Kırmızı Oda Alya kimdir?



Kırmızı Oda dizisindeki Alya konusunda henüz net bir bilgimiz yok. Ancak tanıtımlardan anladığımız kadarıyla Alya, psikiyatri kliniğindeki herkesi bir hayli zorlayacak. Herkese tehditler savuran Alya, psikiyatr hanımı "Sıra size geldi" diye tehdit edecek. 

Fox TV Dizisi Erken Finale Kurban Gitti! Engin Akyürek ve Demet Özdemir Başrolde Oynuyordu! Fox TV Dizisi Erken Finale Kurban Gitti! Engin Akyürek ve Demet Özdemir Başrolde Oynuyordu!


Yukarıda da söylediğimiz gibi Kırmızı Oda dizisinde Alya karakterini Melisa Sözen canlandıracak.



Kırmızı Oda'nın Alya'sı Melisa Sözen kimdir? Evli mi, Kaç yaşında 




Melisa Sözen, 6 Temmuz 1985 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Barış adında bir erkek kardeşi vardır. İlkokula Ata Koleji'nde başladı, ancak Lütfü Banat okulundan mezun oldu. Ortaokulu Ata Koleji'nde okudu. Aynı zamanda Alev Baymur Bale Okulu'na devam etti. Sahneye ilk kez 14 yaşındayken "Yedi Kocalı Hürmüz" müzikalinde çıktı. Orada tanıştığı Nilgün Belgün ve Levent Özdilek ile de 1999 yılında "Kadınlar Kulübü" adlı ilk televizyon dizisinde oynadı. Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi.

Bu arada Levent Özdilek onu İrfan Tözüm'le, Tözüm de Çağan Irmak'la tanıştırır.

2001 yılında Çağan Irmak'ın çektiği "Bana Şans Dile" sinema filminin seçmelerine giderek seçilmiş ve böylece sinema dünyasına girmiştir. Birkaç sene sonra 2004 yılında Çağan Irmak'ın çektiği "Çemberimde Gül Oya" dizisi ile geniş kitlelerce tanınmıştır.



3-13 Mart 2005 tarihleri arasında gerçekleştirilen 16. Ankara Film Festivalinin sunuculuğunu yaptı. Burada Yönetmen Derviş Zaim'le tanıştı. Birkaç ay sonra Derviş Zaim onu "Cenneti Beklerken" adlı filmde oynattı.



Çeşitli tiyatro oyunları, film ve dizilerde görev aldı. 2008 yılının yaz sezonunda NTV'de "Dünyayı Kurtaran Kadın" isimli, çevre hakkında bilinçlendirmeye dayalı bir televizyon programı sundu. 2009 yılında Casus Kızlar Her Şey Nasıl Başladı? filminde Clover karakterini seslendirdi. 2011 yılında Reis adlı dizide oynadı. Muhteşem Yüzyıl adlı dizide Nora karakterini canlandırdı. 2013'te Şubat adlı dizide Yağmur ve Sabah karakterlerini canlandırmıştır.



Melisa Sözen ve Alican Yücesoy, TRT 1'de yayınlanan Şubat dizisinde iki sevgiliyi oynarken Dizi aşkı gerçeğe dönüşmüş ve çift temmuz ayında Roma'da bir otelde düzenlenen sade bir törenle dünya evine girdi.



Melisa Sözen, 31 Temmuz 2013 tarihinde tiyatro oyuncusu Alican Yücesoy ile evlendi. Evliliklerinin beşinci ayında boşanma kararı aldı. Sözen, uzun zamandır Mor ve Ötesi'nin solisti Harun Tekin ile aşk yaşıyor.



Ödülleri: 

2008 - İsmail Dümbüllü Ödülleri, En İyi Kadın TV Oyuncusu, Bıçak Sırtı

2010 - 4. Yeşilçam Ödülleri, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Av Mevsimi



Filmleri ve Dizileri : 

2001 - Bana Şans Dile

2003 - Okul

2003 - Şarkılar Seni Söyler

2004 - Kayıp Aşklar

2004 - Çemberimde Gül Oya

2004 - O Şimdi Mahkum

2005 - Cenneti Beklerken

2005 - Deli Mavi / İşte Öyle Bir Şey

2006 - Eve Giden Yol 1914

2006 - Azap Yolu

2006 - Kabuslar Evi: Seni Beklerken

2007 - Bıçak Sırtı

2009 - Bir Bulut Olsam

2009 - Totally Spies: Casus Kızlar

2010 - Av Mevsimi

2010 - Güneydoğu'dan Öyküler Önce Vatan

2011 - Reis

2012 - Muhteşem Yüzyıl

2012 - Pazarları Hiç Sevmem

2012 - Şubat

2013 - Kış Uykusu