ATV'nin Mehmet Bozdağ imzalı çarşamba dizisi Kuruluş Osman her hafta yeni bölümleriyle ekranlara gelmeye devam ediyor. Başrollerini Burak Özçivit, Seray Kaya ve Ragıp Savaş'ın paylaştığı Kuruluş Osman karakterleriyle de merak ediliyor.

ATV'nin Mehmet Bozdağ imzalı çarşamba dizisi Kuruluş Osman her hafta yeni bölümleriyle ekranlara gelmeye devam ediyor. Başrollerini Burak Özçivit, Seray Kaya ve Ragıp Savaş'ın paylaştığı Kuruluş Osman karakterleriyle de merak ediliyor. Bunlardan biri de Abdurrahman oldu. Peki Kuruluş Osman Abdurrahman kimdir? Celal Al kaç yaşında nereli?

Kuruluş Osman'ın yayınlanan yeni bölümünde Abdurrahman Gazi'nin konu edilmesiyle, izleyenler, tarihte Konur Alp ile Aydos Kalesi'nin fethi ile görevlendirin Abdurrahman Gazi'nin tarihi hayatını araştırılmaya başlandı.

Tarihte Abdurrahman Gazi kimdir?

Osmanlı beyliğinin diğer askeri şahsiyetleri olan Akça Koca, Samsa Çavuş ve Konur Alp, Akyazı, İznik ve İzmit ile meşgul olurken, Abdurrahman Gazi de İstanbul tarafındaki hisarlara akınlar düzenlemiştir. Bursa fethedilinceye kadar, Bizans sınırında uçbeyi olarak hizmetlerde bulundu.

1328 senesinde Orhan Gazi, Abdurrahman Gazi ile Konur Alp'i Aydos Kalesi'nin fethi ile görevlendirdi. Bu kalenin istihkamları çok sağlam olduğundan, kalenin fethi uzadı. Bu arada kale tekfurunun kızının gördüğü rüyadan sonra yazdığı mektup üzerine uygulanan taktik neticesinde kale fethedildi. Orhan Gazi kale tekfurunun Müslüman olan kızını Abdurrahman Gazi ile evlendirdi. Abdurrahman Gazi bundan sonra İznik üzerine akınlarda bulundu.

Abdurrahman Gazi 1329 senesinde vefat etmiştir. İsmi Eskişehir yakınında kendi adı ile anılan köyde yaşamakta, mezarı da Samandıra, İstanbul'a bağlı Abdurrahman Gazi mahallesinde bulunmaktadır.

Kuruluş Osman Celal Al kaç yaşında nereli?

Celal Al, 1982 yılında Artvin'de doğmuştur. Celal Al 185 cm boyunda ve 87 kilodur.

Oyunculuk üzerine eğitimini tamamlayan Celal Al, 2012 yılında Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde rol alarak kariyerine önemli bir adım atmıştır.

TRT ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin kadrosunda yer alarak Abdurrahman Alp karakterini oynamıştır.