Çarşamba akşamlarının en sevilen dizilerinden olan Kuruluş Osman'da her hafta izleyenleri şaşırtacak olaylar yaşanmaya devam ediyor. Kuruluş Osman'da geçmişte yaşanan tarihi olaylar, izleyenlere aktarılıyor.

Sakla Beni’de Mete Hayatının Şokunu Yaşadı: Mete, İncila’ya Neler Yapacak? Sakla Beni’de Mete Hayatının Şokunu Yaşadı: Mete, İncila’ya Neler Yapacak?
Çarşamba akşamlarının en sevilen dizilerinden olan Kuruluş Osman'da her hafta izleyenleri şaşırtacak olaylar yaşanmaya devam ediyor. Kuruluş Osman'da geçmişte yaşanan tarihi olaylar, izleyenlere aktarılıyor. Kuruluş Osman, yeni bölüm fragmanında Bayhoca'nın yere yığılmış halde olan vücudu gösteriliyor. Kuruluş Osman yeni bölümde Bayhoca'nın öleceği gündeme geldi. Savcı'nın oğlu Bayhoca ölecek mi? Bayhoca'nın ölüp ölmeyeceğini merak edenler tarihi araştırmaya başladı. Gerçekte Savcı'nın oğlu ne zaman ölmüştür? Savcı'nın oğlu tarihte ne zaman ölmüştür?

Kuruluş Osman bu akşam 47. bölümü ile ekranlara gelmeye hazırlanıyor. Tarihi olayları, tarihe bağlı kalarak anlatan dönem dizisinde bu akşam olanlar adeta yeni bir devrin başlangıcı olacak. Kuruluş Osman'da tarihte önemli bir yere sahip olan Bayhoca karakterinin diziden ayrılacağı gündeme geldi. Kuruluş Osman'ın yeni bölüm fragmanında Savcı'nın oğlu olan Bayhoca, aldığı yara sonucunda yere yığılıyor. Bayhoca'yı yerde gören izleyenler, Bayhoca'nın öleceğini ve diziden ayrılacağını düşündü. Dizinin sıkı takipçileri ve meraklıları ise tarihi araştırmaya başladı. tarihte Bayhoca karakterinin ölüp ölmediği, ne zaman öleceği araştırılıyor.

Bizlerde tarihe ve tarihi olaylara bağlı kalarak Kuruluş Osman'da Bayhoca'nın ölüp ölmeyeceği hakkında bilgi vereceğiz. ATV ekranlarında yayınlanan reyting rekortmeni dizide Yağızhan Dikmen'in hayat verdiği Bayhoca, ölecek mi? Tarihte ne zaman ölüyor?



Bayhoca Gerçekte Nasıl Ölmüştür?

Kuruluş Osman'ın önemli karakterlerinden biri olan Bayhoca, tarihte de önemli bir yere sahiptir. Kuruluş Osman'da Savcı Bey2in oğlu olan Bayhoca'nın dizide vurulmasıyla birlikte öleceği iddiası ortaya atıldı. Kuruluş Osman'ı izleyenler Bayhoca'nın gerçekte nasıl öldüğünü, ne zaman öldüğünü araştırmaya başladı. Başarılı oyuncu Yağızhan Dikmen'in oynadığı Bayhoca karakteri tarihte nasıl ve neden öldü? Bayhoca tarihte ne zaman öldü?

Savcı'nın oğlu olarak bilinen Bayhoca, 1268 yılında doğmuştur. Tarihe baktığımız zaman pek çok yiğitlik yapan ve savaşlara katılan Bayhoca çok genç yaşta hayatını kaybetmiştir. Bayhoca tarihte 1284 yılında ölmüştür. Osman Bey'in yeğeni saru Batu Savcı Bey'in oğlu olan Bayhoca gerçekte öldüğünde 16 yaşındaydı. 16 yaşındayken ölen Bayhoca'nın yaptığı yiğitliklerden dolayı Bursa'ya türbesi yapılmıştır. Peki, genç yaşta ölen Bayhoca neden ölmüştür? Nasıl ölmüştür?

Henüz 16 yaşındayken ölen Bayhoca'nın neden öldüğü merak ediliyor. Ataları gibi cesur ve atik olan Bayhoca, Ermeni Beli Muharebesi sırasında ölmüştür. Ermeni Beli Muharebesi'nde düşmandan aldığı darbe sonucunda hayatını kaybetmiştir.

Bayhoca Tarihte Kimdir?

Osman Bey'in yeğeni saru Batu Savcı Bey'in oğlu olan Bayhoca dizide ve tarihte önemli bir yere sahiptir. Geçmişe baktığımızda tarihe iz bırakmış önemli isimlerden birisi de Bayhoca'dır. Bayhoca, Osmanlı Cihan Devleti'nin kurucusu olan Osman Gazi'nin ağabeyi Savcı Bey'in oğlu Bayhoca'dır. Bayhoca'nın babası Savcı Bey, Oğuzlar’ın Bozok kolunun Kayı Boyu’na mensuptur. Savcı Bey'in iki oğlundan büyük olandır.



Yağızhan Dikmen Kimdir?

Kuruluş Osman Bayhoca gerçekte kimdir merak ediliyor. Kuruluş Osman dizisinde Bayhoca karakterine hayat veren yakışıklı oyuncunun kim olduğu merak ediliyor. ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman'da Bayhoca karakterini oynayan Yağızhan Dikmen, 3 Ocak 1988 İstanbul'da doğmuştur. Dizide 16 yaşında bir genci canlandıran 33 yaşındaki Yağızhan Dikmen, genç görünen bir oyuncudur. Yakışıklı oyuncu Yağızhan Dikmen, 1.76 boyunda 70 kilodur. Son dönemlerin popüler isimleri arasına girmeyi başaran, farklı tarzı ve oyunculuk yeteneği ile ön plana çıkan Yağızkan Dikmen Haliç Üniversitesi tiyatro bölümü mezunudur.

33 yaşında olan Yağızhan Dikmen pek çok dizide yer almıştır. Şimdilerde Kuruluş Osman'da Bayhoca karakterini oynayan Yağızhan Dikmen, Cinayet, Asla Vazgeçmem ve Ağır Roman Yeni Dünya adlı dizilerde rol almıştır. Yağızhan Dikmen bekardır, evli değildir. Yağızhan Dikmen dizi ve filmlerin yanında kısa filmlerde de rol almıştır. 2007 yılında O ve  2011 yılında Zamansız adlı kısa filmlerde oyunculuk yapmıştır. Ayrıca Güzel Günler Göreceğiz adlı sinema filminde oynamıştır.