Tarihi dizi olan Kuruluş Osman'da yer verilmesi ile birlikte tarihte yaşamış olan Dündar Bey, gündeme geldi. Dündar Bey'e dizide yer verilmesiyle birlikte Kuruluş Dündar'ın gerçekte kim olduğu, ne zaman ve nasıl öldüğü, nasıl öldüğü merak ediliyor.

Yalı Çapkını 46. bölümde neler olacak? Seyran, Ferit’i Suçüstü Yakalıyor! Yalı Çapkını 46. bölümde neler olacak? Seyran, Ferit’i Suçüstü Yakalıyor!
Tarihi dizi olan Kuruluş Osman'da yer verilmesi ile birlikte tarihte yaşamış olan Dündar Bey, gündeme geldi. Dündar Bey'e dizide yer verilmesiyle birlikte Kuruluş Dündar'ın gerçekte kim olduğu, ne zaman ve nasıl öldüğü, nasıl öldüğü merak ediliyor. Kuruluş Osman ile birlikte hayatı dikkat çeken Dündar Bey tarihte oldukça önemli bir yere sahiptir. Ayrıca kan bağları, yeğenleri ile da tarihte adından sıkça söz ettiren bir isimdir. Dündar Bey, Osmanlı Beyliği'nin kurucusu Osman Gazi'nin amcasıdır. Buna bağlı olarak da Osman Gazi'nin babası olan Ertuğrul Gazi'nin kardeşidir. Kuruluş Osman'da yer alan Dündar Bey'in diziden ne zaman çıkacağı merak ediliyor. Dündar Bey'in tarihte ne zaman öldüğü öğrenen izleyenler diziden Dündar'a hayat veren oyuncu Ragıp Savaş'ın da Kuruluş'tan ne zaman ayrılacağını öğrenmiş olacaklar. Kuruluş Osman Dündar tarihte ne zaman ve nasıl ölmüştür? Kuruluş'ta Dündar'a hayat veren oyuncu Ragıp Savaş Kuruluş'tan ne zaman ayrılacak? Kuruluş Dündar gerçekte kimdir? Ragıp Savaş ve Dündar Bey hakkında merak edilenler...

Dündar Bey'in ölümüne dair tarih kaynaklarında pek çok rivayet var. Her kaynak farklı iddialar sunsa da tarihi kaynaklar incelediğinde ortak bir cevap çıkıyor. Tarihi kaynaklar incelediğinde Dündar Bey'in nasıl öldürüldüğü merak ediliyor. Dündar Bey nasıl ve neden öldürüldü sorusuna tarihi kaynaklara bağlı kalarak cevap bulalım. Tarihi kaynaklar incelediğinde Dündar Bey'in yeğeni tarafından öldürüldüğü biliniyor. Uzun yıllar yaşayan ve 90 yaşına geldiğinde bizzat kendi yeğeni olan Osman Gazi tarafından öldürüldüğü söyleniyor.



Dündar Bey Tarihte Nasıl Öldü?

Osman Gazi neden amcası Dündar Bey'i öldürdü sorusu da diğer bir çok sorulan sorular arasındadır. Osmanlı Beyliği'nin kurucusu Osman Gazi ile amcası Dündar Bey arasında yaşanan kavgalar, tartışmalar ve taht çekişmeleri bir süre sonra büyük bir sorun haline gelmiştir. Osman Gazi'yi oyalayan ve işlerini yavaşlatıp karışan 90 yaşında Dündar Bey, kendi sonunu hazırlamıştır. Yeğeni Osman Gazi'nin tahtına göz diken ve ona sürekli sorun çıkaran Dündar Bey, Osman Gazi tarafından öldürülmüştür. Osman Gazi'nin Dündar'ı yayının tahtası ile vurarak öldürdüğü söyleniyor.

Dündar Bey Tarihte Kimdir?

Dündar Bey tarihte oldukça önemli bir yere sahiptir. Osmanlı Devleti'nin kuruluşu sırasında büyük payı ve emeği olan Dündar Bey, Ertuğrul Gazi'nin kardeşidir. Ertuğrul Gazi'nin oğlu olan Osman Gazi'nin ise amcasıdır. Tarihi kaynaklara bakıldığında Dündar Bey'in 1212 - 1302 yılları arasında yaşadığını söyleniyor. 90 yıl yaşayan ve oldukça yaşlı olan Dündar Bey'in Osmanlı Beyliği ile ilgili pek çok şeyi görüp geçirdiği ve bildiği biliniyor. Dündar Bey tarihte 90 yaşında 1302 yılında ölmüştür. Kendi eceli ile ölmemiştir. Dündar Bey'i Osmanlı Beyliğinin kurucusu Osman Gazi tarafından bizzat öldürülmüştür. Osman Gazi'nin Dündar Bey'i öldürülmesiyle Osmanlı Devleti'nde kardeş katili başlamıştır. Bu olay sonucunda kardeş öldürme olayları başlamıştır.



Ragıp Savaş Kimdir? Ragıp Savaş Kuruluş'tan Ne Zaman Ayrılacak?

Kuruluş Osman'da Dündar Bey karakterine hayat veren Ragıp Savaş'ın kim olduğu izleyenler tarafından merak ediliyor. Kuruluş'ta Dündar Bey, gerçekte Ragıp Savaş'tır. Ragıp Savaş, 24 Ekim 1966 yılında İzmit'te doğmuştur. Yaşı ile görenleri şok eden Ragıp Savaş, 54 yaşındadır. Oldukça genç ve enerjik görülen Ragıp Savaş yaşının aksine oldukça hareketli biridir. Ragıp Savaş diğer birçok oyuncu gibi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olmuştur. Ragıp Savaş evli mi sorusu da diğer çok sorulan sorular arasındadır. Kuruluş'ta Dündar Bey'e hayat veren Ragıp Savaş, 2005 yılında Fadime Savaş ile evlenmiştir ve hala evlidirler. Ragıp Savaş ve eşi Fadime Savaş'ın Nil Savaş adında bir kız çocukları vardır.



Ragıp Savaş Rol Aldığı Diziler

Kuruluş Osman, İsimsizler (2017), Ölene Kadar (2016), Canan (2011), Tek Başımıza (2011), Kirli Beyaz (2010), Sen Harikasın (2008), Kurtlar Vadisi Pusu (2007), Gönül (2006), Zümrüt (2004), Dişi Kuş (2004), Yangın Ayşe (2000)