ATV'nin çok sevilen dizilerinden biri olan Kuruluş Osman yeni bölümleriyle izleyici karşısına çıkmaya devam ediyor. Her bölümde heyecanının iyice katlandığı dizide yer alan oyuncular ve onların canlandırdıkları karakterler de her yerde aranıyor.

ATV'nin çok sevilen dizilerinden biri olan Kuruluş Osman yeni bölümleriyle izleyici karşısına çıkmaya devam ediyor. Her bölümde heyecanının iyice katlandığı dizide yer alan oyuncular ve onların canlandırdıkları karakterler de her yerde aranıyor. İşte bunlardan biri de Kongar oldu. Peki Kuruluş Osman Kongar kimdir? Burak Çelik kaç yaşında nereli

Başrollerini Burak Özçivit, Ragıp Savaş ve Seray Kaya'nın paylaştığı Kuruluş Osman dizisinde Kongar karakterine yakışıklı oyuncu Burak Çelik hayat veriyor. İşte Kuruluş Osman Kongar'ın tarihteki yeri ve Burak Çelik'in biyografisi...

Kuruluş Osman Kongar kimdir? Tarihte böyle bir karakter var mı

Atv’nin her Çarşamba ekranlara gelen Kuruluş Osman dizisine geçtiğimiz aylarda yeni karakterler dahil oldu. Moğollar Söğüt’e baskın yapıp Dündar Bey’i kaçırıyor. Diziye bu nedenle yeni karakterler dahil oldu. Kongar da bunlardan biri. Kongar karakterine Burak Çelik hayat verecek. Kongar, Moğol komutanı Balgay’ın adamı olarak Kuruluş Osman’da rol alacak.

Moğol komutan Kongar’ın gerçek tarihte yaşayıp yaşamadığına dair net bir bilgi bulunmamaktadır.

Kuruluş Osman'ın Kongar'ı Burak Çelik kim? Evli mi

Türk oyuncu ve manken Burak Çelik, 21 Temmuz 1992’de İstanbul’da doğmuştur. Çelik, Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde oyunculuk bölümünü bitirmiş, ilk oyunculuk deneyimini de 2013 yılında ekran hayatına başlayan Karagül dizisinde yapmıştır. 1.90 boyunda ve 83 kilo olan başarılı oyuncu Burak Çelik, Yengeç burcudur.

Burak Çelik, ATV ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman dizisinde ‘Kongar‘ karakteriyle rol alıyor.

Yetenekli oyuncu, babasının otoparkında çalıştığı zamanlarda ünlü menajer Ataberk Oral tarafından keşfedildi.

Oyunculuk eğitimini Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde gören yetenekli oyuncu, aslında sektöre adım atmadan evvel modellik ile adını duyurmuştur. Best Model of Turkey yarışmasına katılarak birincilik elde eden oyuncu, daha sonra katıldığı Best Model of The World yarışmasında da ülkemizi temsil etmiştir.

Bu yarışmada da birinci olan oyuncu için yeni kapılar da açılmıştır bir nevi. Hande Yener’in sevilen şarkılarından olan “Hasta” ve “Kraliçe” şarkılarının klibinde karizmatik oyuncu oynamıştır. 2013 yılına geldiğimizde ise oyunculuk sektörü ile haşır neşir olmaya başlayan oyuncu ilk kez “Karagül” dizisinde yer almıştır.

Bu dizide Serdar karakterine hayat vermiştir. Daha sonra “Hayat Sevince Güzel” dizisinde Barış karakteri ile ekranlara gelen oyuncu, 2017 yılında ilk kez bir sinema filminde yer almıştır. “Deli Aşk” isimli bu filmde rol alan oyuncu dizide Jackson rolü ile büyük beğeni almıştır.

Yakışıklı oyuncunun rol aldığı bir diğer yapım ise Tolga Sarıtaş’ın başrolünde yer aldığı “Söz” dizisi olmuştur. Bu dizide Selim karakteri ile beğeni alan oyuncunun yer aldığı son dizi ise reyting kurbanı olan dizilerden “Sevgili Geçmiş” dizisi olmuştur. Oyuncu dizide Mahir rolünü canlandırmıştır.

İşte Burak Çelik’in Oynadığı Diziler;


  • Karagül (Serdar) – 2013/2015

  • Hayat Sevince Güzel (Barış) – 2016

  • Kara Yazı (Erdem) – 2017

  • Söz (Selim) – 2017

  • Sevgili Geçmiş (Mahir) – 2019

  • Burak Çelik Oynadığı Filmler

  • Deli Aşk (Jeremy Jackson) – 2017

  • Karanlıktaki Melekler (Berk) – 2018