Yapımını Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği Kuruluş Osman dizisi her çarşamba ekranlara gelmeye devam ediyor. Başrolünde Burak Özçivit'in olduğu ve Osman Bey döneminin anlatıldığı diziye yeni sezonda dahil olan karakterlerden biri de Kumral Abdal oldu.

Yapımını Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği Kuruluş Osman dizisi her çarşamba ekranlara gelmeye devam ediyor. Başrolünde Burak Özçivit'in olduğu ve Osman Bey döneminin anlatıldığı diziye yeni sezonda dahil olan karakterlerden biri de Kumral Abdal oldu. Hal böyle olunca Kuruluş Osman Kumral Abdal kimdir? Emin Gürsoy kaç yaşında nereli merak edildi.

Kuruluş Osman dizisinde Kumral Abdal karakterini Emin Gürsoy canlandırıyor. Peki Kumral Abdal gerçekte var mıydı? Hadi gelin birlikte bakalım..

Kuruluş Osman Kumral Abdal kim? Gerçekte var mı

Kumral Abdal Ertuğrul Gazi’nin sancaktarıdır. Doğum tarihi ve yeri bilinmeyen Kumral Abdal’ın asıl adı Turgut olup Şeyh Edebali hazretlerinin bir müridiydi.

Gönül Dağı'nda Yürek Burkan Ayrılık Bir Süre Konuşulacak! TRT Dizisinin Reyting Kaynağıydı... Gönül Dağı'nda Yürek Burkan Ayrılık Bir Süre Konuşulacak! TRT Dizisinin Reyting Kaynağıydı...

Şeyh Edebali hazretleri Eskişehir yakınlarındaki İtburnu adlı köyde yaşıyordu. Talebelerine ilim irfan öğretip, insanlara huzur dağıtmakla meşgul olurdu. Sohbetlerinde kemale gelen Kumral Abdal hem talebe yetiştirmek hem de dini yaymak ve kafirlerle savaşmak için görevlendirildi. Kumral Abdal, Müslümanlığın yayılmasında ve Osmanlı’nın güç kazanmasında önemli şahıslardan biridir.


Kuruluş Osman Kumral Abdal'ı Emin Gürsoy kimdir?

Emin Gürsoy, 12 Mayıs 1968 tarihinde Denizli Güney’de dünyaya geldi. 1994 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü tamamlayan, Emin Gürsoy, Antalya ve Van Devlet Tiyatroları’nda çalıştı. İzmit Şehir Tiyatrosu’nda da görev alarak pek çok oyunlarda yer aldı. 2018 yılında 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nde Sibel filminde Sibel ve Fatma’nın babası karekteri ile Altın Koza En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu.