Diriliş serisinin devamı niteliğinde olan Kuruluş Osman heyecan dolu yeni bölümleriyle ekranlara gelmeye devam ediyor. Tarihi anlatmasıyla büyük ilgi çeken ve reyting listesinde zirveyi zorlayan Kuruluş Osman dizisinde karakterler de bir hayli ilgi çekiy

Diriliş serisinin devamı niteliğinde olan Kuruluş Osman heyecan dolu yeni bölümleriyle ekranlara gelmeye devam ediyor. Tarihi anlatmasıyla büyük ilgi çeken ve reyting listesinde zirveyi zorlayan Kuruluş Osman dizisinde karakterler de bir hayli ilgi çekiyor. Özellikle dönemin güçlü Türk kadınlarının yansıtıldığı dizide Lena karakteri ilgi çekiyor. Peki Kuruluş Osman Lena kimdir? Seray Kaya kaç yaşında nereli

Yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı dizinin başrollerini, Burak Özçivit, Özge Törer, Tamer Yiğit, Burak Çelik, Nurettin Sönmez, Didem Balçın, Ayşegül Günay, Yeşim Ceren paylaşıyor.



Kuruluş Osman'ın Lena'sı Seray Kaya kimdir?

Kuruluş Osman dizisinde Lena karakterini canlandıran oyuncu, Seray Kaya’dır. Oyuncunun dizideki performansı dikkatleri üzerine topladı.Seray Kaya, yeni sezonda diziye dahil olan oyuncular arasında.

Seray Kaya, 4 Şubat 1991 yılında İstanbul’da doğdu. Lise eğitiminden sonra Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde oyunculuk eğitimi aldı.


İlk kez 2012 yılında yayınlanan Huzur Sokağı adlı dizide Rezzan karakteri ile rol aldı. Fox TV’ de yayınlanan Kadın dizisindeki Şirin rolüyle tanındı ve Türkler Geliyor Adaletin Kılıcı filminde Maria rolünü canlandırdı.


Birçok ünlü markanın reklam yüzü de olan Seray Kaya, bugüne kadar oynadığı dizilerde performansı ile dikkatleri üzerinde toplamayı başardı. 27 yaşındaki Seray Kaya 1.65 metre boyunda, 53 kilo ve Kova burcudur.

Seray Kaya Oynadığı Diziler

2012 Huzur Sokağı/Rezzan (Yardımcı Karakter)

Sakla Beni 4. Bölümde neler olacak? İncila, Mete’yi tehdit ediyor… Sakla Beni 4. Bölümde neler olacak? İncila, Mete’yi tehdit ediyor…

2014 Kocamın Ailesi/Miray (Yardımcı Karakter)


2016 Gülümse Yeter/Gül (Başrol)


2017-2020 Kadın/Şirin Sarıkadı (Başrol)


Seray Kaya Oynadığı Filmler


2019 Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı/Maria (Başrol)