ATV'de eylül ayından bu yana izleyici karşısına çıkan Maria ile Mustafa dizisinden kötü haber geldi. Başrollerini Hilmi Cem İntepe ve Jessica May'in paylaştığı pazar dizisi Maria ile Mustafa, reytingleri bir türlü yükselemedi.

ATV'de eylül ayından bu yana izleyici karşısına çıkan Maria ile Mustafa dizisinden kötü haber geldi. Başrollerini Hilmi Cem İntepe ve Jessica May'in paylaştığı pazar dizisi Maria ile Mustafa, reytingleri bir türlü yükselemedi. Hal böyle olunca Maria ile Mustafa için final kararı alındı. Peki Maria ile Mustafa neden bitti niçin final yaptı? Yeniden başlayacak mı? İşte detaylar...

Kolombiya'dan Türkiye'ye gelen Maria ile Ürgüp'ün tanınmış ailesinin veliahdı olan Mustafa'nın aşk hikâyesini konu alan dizi, bu aşk içinde üst seviyede bir gerilimi, imkânsızlığı ve yaşadıkları büyük zorlukları ekranlara taşıyan Maria ile Mustafa dizisi ne yazık ki daha fazla dayanamadı. 27 Aralık Pazar akşamı 17. bölümüyle izleyici karşısına çıkan Maria ile Mustafa final yapıyor. Peki Maria ile Mustafa neden bitiyor? Yeniden başlayacak mı? Başka kanala mı geçecek

Maria ile Mustafa neden final yaptı?


Maria ile Mustafa dizisinin bitme sebebini de kısaca açıklayalım... Dizinin bitmesiyle ilgili birçok sebep var ancak Maria ile Mustafa'yı finale götüren ilk olay düşük reytingleri oldu. Öte yandan sezon ilerledikçe Maria ile Mustafa dizisinin karşısına; Kefaret, Arıza, Menajerimi Ara gibi iddiaları yapımların çıkması durumu daha da kötüleştirdi. Reytingleri git gide düşen Maria ile Mustafa için tek çare final oldu.

Dizinin başrollerinde yer alan Himicem İntepe ve Jessica May'in oyunculuk konusunda yeterince deneyimli olmaması da finalin nedenlerinden biri oldu.


Maria ile Mustafa yeniden başlar mı?


Bu konuyla ilgili net bir şey söylememiz pek de mümkün değil. Ancak dizinin reytingleri yüksek olsaydı Maria ile Mustafa yeniden başlayacak ya da başka bir kanala geçebilirdi.

Fakat dizinin reytinglerinin ilk haftalardan bu yana düşük seyretmesi bu duruma engel olacaktır. Özetle Maria ile Mustafa'nın yeniden başlaması ya da kanal değiştirmesi mümkün değil.

Maria ile Mustafa final bölümünde neler oldu?


Maria Görkem'in elinden kurtulmaya çalışırken hiç beklemediği bir şey olur. Maria'nın ve Mustafa'nın hayatını alt üst edecek bu kötü sürpriz ne olacaktır? Şahin ailesini geri kazanmak için elinden geleni yapar ancak İclal hala çok kırgındır. İclal, Şahin'i affedecek midir? Rüzgar, Nisan'a aylar önce verdiği sözü tutmak için büyük bir yükün altına girer. Mustafa'nın da yardımlarıyla gerçekleşen bu sürpriz sadece Nisan'ı mutlu etmekle kalmaz, tüm aileyi bir araya toplar. Nadire'nin Nihat'tan aldığı mesaj, ikilinin yepyeni bir hayata başlamasının ilk adımı olur. Maria, Mustafa'ya müjdeli bir haber verir. Nihayet çekirdek ailelerini genişleten iki aşık birlikte yepyeni, mutlu bir maceraya başlarlar.