Geçtiğimiz hafta Masumlar Apartmanı Safiye'nin hastalığı çok merakla aranmıştır Peki Masumlar Apartmanı oyuncu kadrosunda yer alan Safiye karakterinin hastalığı nedir? Temizlik takıntısı ve değişik bir ahlak anlayışı olan Safiye'nin annesinden miras aldığ

Geçtiğimiz hafta Masumlar Apartmanı Safiye'nin hastalığı çok merakla aranmıştır Peki Masumlar Apartmanı oyuncu kadrosunda yer alan Safiye karakterinin hastalığı nedir? Temizlik takıntısı ve değişik bir ahlak anlayışı olan Safiye'nin annesinden miras aldığı obsesif kompulsif bozukluk nedir?  Safiye'nin rahatsızlığı hakkında aşırı derecede olan takıntılardan kaynaklıdır, hayatı kabusa çeviren bu takıntılar daha da fazla ilerlemesi okb hastalığına Mahal vermektedir.  Masumlar Apartmanı Safiye kimdir ? Masumlar Apartmanı dizisinde Safiye karakteri ile karşımıza çıkan Ezgi Mola kimdir? Masumlar Apartmanı Safiye'nin hastalığı nedir kompulsif bozukluk hastalığı nedir ? Peki Masumlar Apartmanı Safiyesi Ezgi Mola kaç yaşında? kimdir? evli midir?

Masumlar Apartmanı dizisinde Safiye karakteriyle karşımıza çıkan Ezgi Mola hayatı hakkında araştırmalar, Masumlar Apartmanı ilk bölümünden beri çok meraklı araştırılıyor.

Han'ın ablası Safiye karakteri saplantılı bir ahlak anlayışı olan temizlik takıntısı olan bir bayan olmakla birlikte herkese saldırır karakterini de annelerinin kendine davranması sonucunda kazanmıştır.

Masumlar Apartmanı Safiye'nin kim olduğu kadar sahip olduğu hastalık da çok araştırılıyor.

Obsesif kompulsif bozukluk NEDİR?

Günlük yaşamda herkes bazı konular hakkında endişe, evham ve takıntılara sahip olabilir. Birçok insan ortaya çıkan bu duygularla baş edebilir ve yaşamını etkilemelerini izin vermeden çözüme ulaştırabilir. Ancak bazı kişiler gerçeklik duygusunu kaybetmeden doğru olmadığını bilmesine rağmen takıntılı düşüncelere sahip olabilir.

Obsesif kompulsif bozukluk, takıntılı düşüncelerin günlük hayatı, hatta yaşamsal aktiviteleri etkileyecek düzeye gelmesi sonucu ortaya çıkan ruhsal bir hastalıktır. Takıntılı düşünce ve dürtüler anlamına gelen obsesyon ile yineleyici zihinsel eylemler ve davranışlar anlamına gelen kompulsiyon davranışları bir araya gelerek hastalığı oluşturur.

Obsesif kompulsif bozukluk (OKB) belirtileri nelerdir?
En yaygın obsesyon belirtileri:

Aşırı kuşku ve sürekli güven ihtiyacı
Simetri, düzen ve kusursuzluk dürtüsü
Günahkâr düşünmekten korkma
Sosyal açıdan kabul edilmez bir davranışta bulunmaktan ya da rezil olmaktan korkma
Hata yapmaktan korkma
Başkasına zarar vermekten korkma
Pislik ya da mikrop bulaşmasından korkma
En yaygın kompülsiyon belirtileri:

El sıkışmamak, kapı tokmağını tutmamak
Tekrar tekrar ellerini yıkama, duş alma
Değeri olmayan nesneleri toplama ve biriktirme
Yapılacak işleri belirli bir sayıda ve belirli sıraya sokarak yapma
Belirli cümleleri, kelimeleri ya da duaları tekrarlama
Rahatsız edici, akıldan çıkmayan ve uykuyu bölen görüntülere, kelimelere ya da düşüncelere takılma
Yemeklerini belirli bir sıraya göre tüketme
Evdeki eşyaları ya da kişisel eşyalarını belirli bir biçimde düzenleme
Günlük rutin işleri yaparken yüksek sesli ya da içinden sürekli sayı sayma isteğ

Ezgi Mola kimdir

1983 yılı doğumlu olan Ezgi Mola istanbulludur . Baba tarafı isim malatyalıdır. Lise eğitimine kadar İstanbul'da olan Ezgi Mola lise eğitiminden sonra Akademi İstanbul'da oyunculuk eğitimi almıştır . İlk televizyon deneyimi Kartal Tibet'in Yönetmenlik koltuğunda oturduğu Karete Can dizisinde yaparken Çürük Elma adlı tiyatroda rol alarak Ben Hoca tiyatroya adım atmıştı. 2002 senesinde Unutma Beni 2003 senesinde ise Sultan Makamı adlı dizilerde oynamıştır